Biologische witte tarwe lasagne.
Italiaanse lasagnebladenVan witte durumtarwe
Van durum tarwegriesUit biologische landbouw
Voor lasagne gerechtenZoals lasagne alla bolognese
Uit ItaliëVan Italiaanse durumtarwe
Biologische witte tarwe lasagne
Lasagne is de bekendste pastasoort voor ovenschotels, klassiek gelaagd met bolognese en béchamelsaus. Deze hoogwaardige biologische lasagne is gemaakt in Italië van Italiaanse durum tarwegries.
Productdata
Ingrediënten
100% Durum Tarwegries*.
*Uit biologische landbouw.
Allergie informatie
Bevat gluten (tarwe). Kan lupine, mosterd en soja bevatten.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Alnatura GmbH
Mahatma Gandhi Straße 7
Darmstadt, Duitsland
Herkomst
Durum Tarwegries [Italië]. Geproduceerd in Italië.
Verpakking
Papier [21,9 g].
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1478 kJ / 349 kCal |
Vetten | 1,5 gram |
waarvan verzadigd | < 0,5 gram |
waarvan onverzadigd | 1 gram |
Koolhydraten | 71 gram |
waarvan suikers | 3,2 gram |
Vezels | 3,5 gram |
Eiwitten | 11 gram |
Zout | < 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Zinvol voor mens en aarde
Alnatura biedt sinds 1984 biologische voeding aan met als doel zinvol genieten. Elk Alnatura-product onderscheidt zich door authentieke smaak, hoogwaardige biologische ingrediënten en strenge kwaliteitsprincipes, maar ook door meer dan 40 jaar pionierswerk op het gebied van biologisch. Of het nu gaat om eerlijke partnerschappen, inzet voor dierenwelzijn en financiële steun aan boeren die omschakelen naar biologisch. Alnatura heeft altijd belangrijke kwesties aangepakt en vooruit geholpen met haar initiatieven. De hoge standaard van Alnatura op het gebied van duurzaamheid en sociaal verantwoord handelen wordt bevestigd door de onafhankelijke We Care-certificering. Met elke aankoop kun jij bijdragen aan meer biologische landbouw, zoals het zegel mijn bio initiatief op de Alnatura-verpakkingen duidelijk maakt.
Recept voor lasagne alla Bolognese
De vanillepudding is ook vegan te bereiden met bijvoorbeeld
sojadrink. De consistentie kan bij het gebruik van een plantaardige drink wel afwijken.
Ingrediënten
1 verpakking Alnatura Tarwe Lasagne Wit Bio 250 g | 500 g Gehakt | 2 Uien
fijn gehakt | 1 teentje Knoflook
fijn gehakt | 3 eetlepels
Olie | 125 ml
Groentebouillon | 2 blikken
Tomatenblokjes | 2 theelepels
Oregano |
Zeezout |
Peper |
Cayennepeper | 25 g Boter | 40 g
Meel | 600 ml
Koemelk | snufje
Nootmuskaat | 200 g Mozzarella | 40 g Parmezaanse kaas
geraspt
Bereiding
1. Bak het gehakt, de uien en knoflook met 3 el olie. | 2. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 20 minuten op laag vuur sudderen tot het vocht gedeeltelijk is ingekookt. | 3. Voeg de oregano toe. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. | 4. Smelt de boter voor de béchamelsaus. Voeg de bloem toe en roer tot het mengsel lichtjes aan de bodem van de pan kleeft. | 5. Voeg al roerend de melk toe, breng kort aan de kook en breng op smaak met zout en een snufje nootmuskaat. Roer tot alle klontjes zijn opgelost. Zet de saus vervolgens opzij. | 6. Vet de ovenschaal in. Bekleed de bodem met lasagnevellen. Bedek met de vleesbereiding en de helft van de béchamelsaus. Bedek met nog een laag lasagnevellen. Bedek met de andere helft van de béchamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas. | 7. Bak 30 minuten op 200°C in een voorverwarmde oven tot de kaas goudkleurig en krokant is.
Keurmerken
EU Biologisch
IT-BIO-005 | Italiaanse Landbouw
Meer weten