Biologische witte tarwe lasagne.
Italiaanse lasagnelasagnebladen
van durum tarwegrieswit
de basis van lasagnezoals lasagne alla bolognese
geproduceerd in Italiëvan Italiaanse tarwe
Biologische witte tarwe lasagne
Lasagne is de bekendste pastasoort voor ovenschotels, klassiek gelaagd met bolognese en béchamelsaus. Gemaakt in Italië van Italiaanse durum tarwegries.
Productdata
Ingrediënten
100% Durum Tarwegries*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat gluten. Mogelijk sporen van lupine, mosterd en soja. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Alnatura GmbH
Mahatma Gandhi Straße 7
Darmstadt, Duitsland
Herkomst
Durum Tarwegries [Europese Unie].
Geproduceerd in Italië.
Verpakking
21,9 g papier
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1478 kJ / 349 kCal |
Vetten | 1,5 gram |
- waarvan verzadigd | < 0,5 gram |
- waarvan onverzadigd | 1 gram |
Koolhydraten | 71 gram |
- waarvan suikers | 3,2 gram |
Vezels | 3,5 gram |
Eiwitten | 11 gram |
Zout | < 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Zinvol voor mens en aarde
Waar Alnatura op het etiket staat vind je niet alleen authentieke smaak en biologische ingrediënten van een hoge kwaliteit, maar ook meer dan 40 jaar pionierswerk in de ontwikkeling van biologische producten. Onze producten zijn zoveel mogelijk ontwikkeld zonder onnodige toevoegingen. Wij staan voor duurzaamheid en zetten ons in voor de ontwikkeling van de biologische landbouw. Dat is terug te zien in de 7 uitgangspunten van het Alnatura bio-initiatief beginnend met een economisch model gebaseerd op zinvolle ontwikkeling en eindigend met het bieden van de best mogelijke kwaliteit. Met elke aankoop neem je ook zelf het initiatief, een initiatief om tot meer biologische landbouw te komen. Dat is zinvol genieten!
Recept | Lasagne alla Bolognese
Goed voor 3 bakplaten met crackers. De crackers zijn wanneer je deze goed luchtdicht verpakt 3 tot 4 weken te bewaren.
Bereiding
Stap 1
Bak het gehakt, de uien en knoflook met 3 el olie.
Stap 2
Voeg de tomatenstukjes toe en laat 20 minuten op laag vuur sudderen tot het vocht gedeeltelijk is ingekookt.
Stap 3
Voeg de oregano toe. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
Stap 4
Smelt de boter voor de béchamelsaus. Voeg de bloem toe en roer tot het mengsel lichtjes aan de bodem van de pan kleeft.
Stap 5
Voeg al roerend de melk toe, breng kort aan de kook en breng op smaak met zout en een snufje nootmuskaat. Roer tot alle klontjes zijn opgelost. Zet de saus vervolgens opzij.
Stap 6
Vet de ovenschaal in. Bekleed de bodem met lasagnevellen. Bedek met de vleesbereiding en de helft van de béchamelsaus. Bedek met nog een laag lasagnevellen. Bedek met de andere helft van de béchamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas.
Stap 7
Bak 30 minuten op 200°C in een voorverwarmde oven tot de kaas goudkleurig en krokant is.
Keurmerken

EU Biologisch
IT-BIO-005 | EU-Landbouw