Demeter biologische witte spelt lasagnebladen.
LasagnebladenVan speltmeel type 812
Van 100% speltGeteeld op biodynamische wijze
Maak lasagne bologneseOf combineer met een roomsaus
Geproduceerd in ItaliëSpelt uit Schwäbischen Alb, Zuid-Duitsland
Demeter biologische witte spelt lasagnebladen
Biologische spelt lasagnebladen gemaakt in Italië van biodynamisch speltmeel uit Schwäbischen Alb, Zuid-Duitsland. Om het deeg te bereiden, wordt het meel voortdurend gemengd met drinkwater en gekneed tot de gewenste consistentie is bereikt om het deeg uit te rollen en in brede vellen te snijden. Deze worden gedroogd in een droogoven gedurende vele uren op een lage warmte zodat het vocht niet te snel uit de lasagnevellen wordt verwijderd en er een mooi, gelijkmatig oppervlak ontstaat. De pasta wordt dan met de hand in dozen gedaan, gewogen en verpakt.
De licht nootachtige smaak combineert goed met een roomsaus en tomatensaus. Deze lasagnebladen zijn uitermate geschikt voor een lasagne bolognese. Plaats om en om een laag ongekookte lasagnebladen en andere ingrediënten. Bedek het bovenste lasagneblad goed met saus. Bak de lasagne 30-40 minuten in de oven op 200 °C.
Productdata
Ingrediënten
100% Speltmeel Type 812**.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergie informatie
Bevat gluten (spelt). Spelt is een tarwesoort. Kan ei, mosterd en soja bevatten.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Naturata AG
Am alten Kraftwerk 6
Marbach, Duitsland
Herkomst
Speltmeel Type 812 [Schwäbischen Alb, Zuid-Duitsland]. Geproduceerd in Italië.
Verpakking
Papier [23 g]. Volledig recyclebare papieren verpakking.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1528 kJ / 361 kCal |
Vetten | 1,9 gram |
waarvan verzadigd | 0,4 gram |
waarvan onverzadigd | 1,5 gram |
Koolhydraten | 69,4 gram |
waarvan suikers | 1,7 gram |
Eiwitten | 14,7 gram |
Zout | 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Spelt uit Schwäbischen Alb
Al meer dan 30 jaar is de biodynamische spelt voor onze pasta afkomstig van een Demeter producentenvereniging van ongeveer 25 boeren uit de Schwäbischen Alb in Zuid-Duitsland. Vroegtijdige afspraken over hoeveelheden, eerlijke prijzen en betrouwbare afnameverplichtingen garanderen de boeren een economische basis voor hun bedrijf. De benodigde hoeveelheden graan worden voor het zaaien afgesproken, zodat de vruchtwisseling hierop kan worden afgestemd. De optimale bodem- en weersomstandigheden maken de regio tot een ideale plek om spelt te verbouwen. Dit komt omdat het robuuste, winterharde graan bijzonder goed gedijt op de steenachtige, humusarme grond en bestand is tegen onkruid en schimmelaantasting. Traditionele speltsoorten, zoals Oberkulmer Rotkorn, worden gebruikt voor deze pasta. Het geeft de pasta zijn fijne nootachtige smaak. Een ander groot voordeel van dit ras is dat het op grote schaal wordt geteeld waardoor er veel ervaring is met dit ras. Er worden ook andere biodynamische soorten verbouwd. Aangezien de biodiversiteit van spelt laag is, moeten de rassen verder ontwikkeld en veredeld worden om veranderingen in bijvoorbeeld klimaat succesvol te kunnen doorstaan.
Keurmerken
EU Biologisch
IT-BIO-023 | Duitse Landbouw
Demeter
Biodynamische teelt
Meer weten