Biologische glutenvrije pizza bakmix.
bak makkelijk glutenvrije pizzazonder deeg te laten rijzen
op basis van rijstmeelen maïszetmeel
naar smaak te beleggenmet bijvoorbeeld tomaat en mozzarella
geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Biologische glutenvrije pizza bakmix
Met deze biologische bakmix op basis van rijstmeel, maïszetmeel en zuurdesem bak je makkelijk lekkere glutenvrije pizza zonder dat je het deeg hoeft te laten rijzen. Beleg de pizza naar smaak.
Deze verpakking is genoeg voor 2 ronde pizza's en 1 bakplaat pizza.
Op naar 100% biologische landbouw
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Zo draag je bij aan het doel van Bauckhof om landbouw 100% biologisch te maken en om pesticiden tot de verleden tijd te laten behoren. Dat is goed voor de bijen, goed voor de regenwormen, goed voor het milieu en goed voor ons allemaal.
De pizza bakmix bereiden
Recept | Glutenvrije pizza
Bereiding
Stap 1
Doe de bakmix samen met het lauwwarme water en de olijfolie in een kom en verroer met een mixer met deeghaken tot een goed deeg. Het deeg is kleveriger als normaal, hierdoor is het resultaat beter.
Stap 2
Bedek een bakplaat of 2 ronde springvormen met bakpapier of besmeer met olie.
Stap 3
Bestuif het deeg met maiszetmeel, leg er bakpapier op en rol met een deegroller gelijkmatig uit. Beleg de pizza.
Stap 4
Bak de pizza 15 tot 20 minuten op 225ºC onder in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte of de pizzastand.
Beleggen
Bodem
Besmeer de bodem van de pizza met
polpa di pomodoro (tomatenvruchtvlees). Het is lekker om er een beetje olijfolie over te schenken. Je kunt ook een tomatensaus maken door een uitje en een teentje knoflook te fruiten, tomaat toe te voegen en op smaak te brengen met zout, peper en Italiaanse kruiden zoals
basilicum en
oregano.
Zoet
Je kunt de pizza simpel beleggen met 500 g gesneden tomaatjes en 350 gram mozzarellaschijfjes. Maak de pizza af door na het bakken wat verse basilicumblaadjes over de pizza te strooien en er wat olijfolie over te schenken. Je kunt ook zelf een creatieve pizza verzinnen of een van de klassieke Italiaanse pizza's maken.
Klassieke pizza's
Calzone
Tomaat, mozzarella, champignon en ham.
Margherita
Tomaat, mozzarella en basilicum.
Prosciutto
Tomaat, mozzarella met na het bakken parmaham.
Vegetariana
Tomaat, mozzarella, paprika, courgette en aubergine.
Productdata
Ingrediënten
Volkoren Rijstmeel*, Maïszetmeel*, Rijstmeel*, Bakpoeder (Natriumbicarbonaat, Wijnsteenzuur en Maiszetmeel*), Verdikkingsmiddel (Gemalen Psylliumvezel*), Rijststrooppoeder*, Zuurdesempoeder (Quinoameel*, Rijstmeel* en Starterculturen) en Zeezout.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van noten, sesam en soja. Vrij van gluten en lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van rijststrooppoeder en toegevoegd zout in de vorm van zeezout. Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
35 g papier | 10 g polypropeen plastic
Het doosje mag in de papierbak en de zakjes mogen in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1436 kJ / 339 kCal |
Vetten | 1,1 gram |
- waarvan verzadigd | 0,3 gram |
- waarvan onverzadigd | 0,8 gram |
Koolhydraten | 76 gram |
- waarvan suikers | 2,2 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Vezels | 3,5 gram |
Eiwitten | 4,2 gram |
Zout | 2,1 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Nutri-Score

Berekend voor de bakmix.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed GrainDE-018-055