Van edele cacaobonen zoals Trinitario voornamelijk afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Een niet ontvet cacaopoeder met een intensieve cacaosmaak. De typische smaken van cacao ontwikkelen zich tijdens het fermenteren en roosteren. Voor de fermentatie worden de cacaobonen enkele dagen in kisten gestapeld en op regelmatige tijdstippen belucht. Het suikergehalte in de vruchtenpulp leidt tot een fermentatieproces waarbij de temperatuur stijgt tot 45-50 °C. Na de fermentatie worden de cacaobonen in de zon gedroogd, schoongemaakt en geroosterd. De geroosterde zaden worden geplet en grof gemalen. Hierdoor wordt de massa vloeibaar. De vloeibare cacaomassa wordt vervolgens geperst, waarbij een deel van de cacaoboter wordt verwijderd. Dit proces wordt mechanisch uitgevoerd, het vet wordt niet geëxtraheerd met chemische oplosmiddelen. Wat overblijft is de perskoek, die fijngemalen wordt tot cacaopoeder. Dit cacaopoeder is niet gealkaliseerd.
Lekker voor baksels en desserts.
Ingrediënten
100% Cacaopoeder*.
*Uit biologische landbouw.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Naturata AG
Am alten Kraftwerk 6
Marbach, Duitsland
Herkomst
Cacaopoeder [Dominicaanse Republiek / Latijns-Amerika]. Geproduceerd in Nederland en verpakt in Duitsland.
Verpakking
Papier [13 g] en plastic [3 g].
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1749 kJ / 418 kCal |
Vetten | 21 gram |
waarvan verzadigd | 13 gram |
waarvan onverzadigd | 8 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
waarvan suikers | 0,3 gram |
Eiwitten | 28 gram |
Zout | 0,05 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score