Biologische glutenvrije snelle haverbroodjes mix.
glutenvrije haverbroodjesmet zuurdesem
van havermeelmet maïszetmeel en rijstmeel
makkelijk te makenzonder gist
geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Biologische glutenvrije snelle haverbroodjes mix
Met deze glutenvrije biologische broodmix bak je makkelijk en snel haverbroodjes. Voeg water toe, verroer, vorm en bakken maar. En je hebt heerlijke verse broodjes. Door de combinatie van wijnsteenbakpoeder en zuurdesem krijg je lekkere luchtige hartige broodjes zonder gist. De glutenvrije haver is voornamelijk afkomstig uit Noord-Duitsland, waar Bauck Mühle is gevestigd.
Deze verpakking is goed voor 10 broodjes. Lekker voor een rustig ontbijt of een heerlijke lunch.
Vegan | Glutenvrij | Zonder cellulose | Zonder tarwezetmeel | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrij Havermeel* (40%), Maïszetmeel*, Rijstmeel*, Volkoren Gierstmeel, Zuurdesem* (Quinoameel* en Rijstmeel*), Tapiocazetmeel*, Verdikkingsmiddel (Xanthaan), Steenzout, Bakpoeder (Rijsmiddel (Natriumbicarbonaat), Zuurteregelaar (Wijnsteenzuur) en Maïszetmeel*) en Vlozaadschil*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Kan sporen bevatten van lupine, mosterd, noten, sesam en soja. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrij Havermeel [Noord-Duitsland / Europese Unie].
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
7 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1473 kJ / 348 kCal |
Vetten | 2,5 gram |
- waarvan verzadigd | 0,5 gram |
- waarvan onverzadigd | 2 gram |
Koolhydraten | 73 gram |
- waarvan suikers | 0,4 gram |
Vezels | 4,1 gram |
Eiwitten | 6,3 gram |
Zout | 2,1 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
![Nutri-Score C Nutri-Score C](https://realflavors.nl/image/catalog/Nutri-Score C.jpg)
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix. De voedingswaarden van de gebakken broodjes zijn onbekend.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauck Mühle wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauck Mühle getest op gluten Zo kan Bauck Mühle je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Bio uit liefde voor de toekomst
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Biologische boeren werken aan een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. In plaats van synthetische pesticiden zetten biologische boeren bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in tegen plagen. In plaats van kunstmest gebruiken biologische boeren natuurlijke mest en compost in combinatie met verplichte gewasrotatie. Zo kunnen ook toekomstige generaties blijven genieten van hoogwaardige voeding!
Recept | Snelle haverbroodjes
Goed voor 10 haverbroodjes.
Tip! Rol bij stap 4 in een handje
vlokken of
zaden.
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Snelle Haverbroodjes Mix Glutenvrij | 400 ml Water | 2 eetlepels
Appelazijn | 2 eetlepels
Neutrale Olie | 1 handje
Vlokken /
Zaden
Bereiding
1. Doe de broodmix, het koude water, het appelazijn en de olie in een kom en vermeng tot een goed deeg. | 2. Maak van het deeg met vochtige handen een rol. | 3. Verdeel de rol in 10 gelijke stukken. | 4. Vorm de stukken licht rond. | 5. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk aan. | 6. Bak 35 minuten midden in een voorverwarmde oven op 220ºC. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Snelle mini haverbroodjes
Goed voor 20 mini haverbroodjes.
Tip! Rol bij stap 4 in een handje
vlokken of
zaden.
Ingrediënten
1/2 zak Bauckhof Snelle Haverbroodjes Mix Glutenvrij | 200 ml Water | 2 eetlepels
Appelazijn | 2 eetlepels
Neutrale Olie
Bereiding
1. Doe de broodmix, het koude water, het appelazijn en de olie in een kom en vermeng tot een goed deeg. | 2. Maak van het deeg met vochtige handen 20 kleine balletjes ter grootte van een walnoot. | 3. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. | 4. Druk de balletjes deeg goed aan. | 5. Bak 25 minuten midden in een voorverwarmde oven op 220ºC. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Keurmerken
![EU Biologisch EU Biologisch](https://realflavors.nl/image/catalog/keurmerken/EU%20Bio%20Blok.jpg)
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
![Crossed Grain Crossed Grain](https://realflavors.nl/image/catalog/keurmerken/Glutenvrij%20Blok.jpg)
Crossed Grain
OATS-DE-018-109
Meer weten