Biologische pesto verde.
aromatische basilicumpestoplantaardig
55% basilicummet pijnboompit
lekker voor pastaof op geroosterd brood
gemaakt in Italiëvan basilicum uit Toscane
Biologische pesto verde
De basis van deze pesto is 55% basilicum uit Toscane. De basilicumplanten groeien bijzonder goed in het warme klimaat dichtbij zee in de Maremma, een streek in het zuiden van Toscane. Dit zorgt voor zeer aromatische basilicum. De basilicum wordt o.a. gecombineerd met zonnebloemolie, extra vierge olijfolie en pijnboompitten. Een klassieke aromatische pesto zonder knoflook.
Natuurlijk te gebruiken voor pasta. De pesto is lekker op geroosterd brood, door groentesoepen en risotto, als dip voor groente en aardappels en voor saladedressings.
Vegan | Biologisch, dus de basilicum krijgt de tijd om te groeien | Zonder aroma's | Zonder conserveermiddelen | Zonder gistextract | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Basilicum* (55%), Zonnebloemolie*, Aardappelvlokken*, Extra Vierge Olijfolie*, Pijnboompit*, Zeezout en Citroensap*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Na opening in de koelkast bewaren. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
LaSelva sarlu
Strada Provinciale 81 Osa 7
Orbetello, Italië
Herkomst
Basilicum [Toscane, Italië], Extra Vierge Olijfolie [Italië] en Overige Ingrediënten [Europese Unie].
Gemaakt in Toscane, Italië.
Verpakking
93 g glas | 6 g metaal | 1 g papier
Glas is zeer goed recyclebaar en kan eindeloos gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1408 kJ / 342 kCal |
Vetten | 34 gram |
waarvan verzadigd | 3,3 gram |
waarvan onverzadigd | 30,7 gram |
Koolhydraten | 6,6 gram |
waarvan suikers | < 0,5 gram |
Eiwitten | 2 gram |
Zout | 2,1 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
Het LaSelva landgoed
Sinds het begin in 1980 werken we op het LaSelva landgoed, in de streek Maremma in het zuiden van Toscane, op biologische wijze. We verbouwen zoveel mogelijk de grondstoffen die we nodig hebben voor onze producten zelf. Een gedeelte van het landgoed is Mediterraan bos en onbebouwd land. Groenten, kruiden, fruit en wijndruiven worden verbouwd op ongeveer 574 hectare landbouwgrond, evenals granen en voedergewassen, aangezien de biologische boerderij een veelzijdig gemengd bedrijf is met vee. In de vruchtwisseling worden graan- en groentegewassen afgewisseld met voedergewassen en grasland in een meerjarige rotatie.
Keurmerken
EU Biologisch
IT-BIO-006 | EU-Landbouw
Meer weten