Biologische pesto Toscano.
Intensieve basilicumpestoMet alleen olie van olijf
51% basilicumMet 38% olijfolie, pijnboompit en knoflook
Lekker voor pastaOf op geroosterd brood
Geproduceerd in ItaliëBasilicum uit Toscane
Biologische pesto Toscane
De basis van deze pesto is 51% basilicum uit Toscane. De basilicumplanten groeien bijzonder goed in het warme klimaat dichtbij zee in de Maremma, een streek in het zuiden van Toscane. Dit zorgt voor zeer aromatische basilicum. De basilicum wordt, geïnspireerd door een traditionele Toscaanse receptuur, verwerkt tot basilicumpesto. Voor deze basilicumpesto is alleen olie van olijf gebruikt. Samen met de pijnboompit en knoflook zorgt dit voor een pure intensieve basilicumpesto.
Natuurlijk te gebruiken voor pasta. De pesto is lekker op geroosterd brood, door groentesoepen en risotto, als dip voor groente en aardappels en voor saladedressings.
Vegan | Zonder aroma's | Zonder conserveermiddelen | Zonder gistextract | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Basilicum* (51%), Extra Vierge Olijfolie* (38%), Aardappelvlokken*, Zeezout, Pijnboompit*, Knoflook*, Citroensap* en Zuurteregelaar (Melkzuur).
*Uit biologische landbouw.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Na opening in de koelkast bewaren. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
LaSelva sarlu
Strada Provinciale 81 Osa 7
Orbetello, Italië
Herkomst
Basilicum [Toscane, Italië], Extra Vierge Olijfolie [Italië] en Overige Ingrediënten [Europese Unie]. Geproduceerd in Toscane, Italië.
Verpakking
Glas [115 g], metaal [7 g] en papier [1 g].
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1493 kJ / 362 kCal |
Vetten | 35 gram |
waarvan verzadigd | 4 gram |
waarvan onverzadigd | 31 gram |
Koolhydraten | 7,4 gram |
waarvan suikers | 2,1 gram |
Eiwitten | 3 gram |
Zout | 2,3 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
Het LaSelva landgoed
Sinds het begin in 1980 werken we op het LaSelva landgoed, in de streek Maremma in het zuiden van Toscane, op biologische wijze. We verbouwen zoveel mogelijk de grondstoffen die we nodig hebben voor onze producten zelf. Een gedeelte van het landgoed is Mediterraan bos en onbebouwd land. Groenten, kruiden, fruit en wijndruiven worden verbouwd op ongeveer 574 hectare landbouwgrond, evenals granen en voedergewassen, aangezien de biologische boerderij een veelzijdig gemengd bedrijf is met vee. In de vruchtwisseling worden graan- en groentegewassen afgewisseld met voedergewassen en grasland in een meerjarige rotatie.
Keurmerken
EU Biologisch
IT-BIO-006 | EU-Landbouw
Naturland
Hogere bio-standaard
Meer weten