Biologische glutenvrije rustieke haver broodmix.
glutenvrij rustiek broodmild met een krokante korst
van havermeelmet zuurdesem
bron van vezels5,4 g vezels / 100 g mix
geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Biologische glutenvrije rustieke haver broodmix
Biologische glutenvrije broodmix van glutenvrij havermeel met zuurdesem. De glutenvrije haver is voornamelijk afkomstig uit Noord-Duitsland, waar Bauck Mühle is gevestigd. Met deze broodmix bak je een heerlijk mild haverbrood met een krokante korst. Je hoeft alleen nog water en gist toe te voegen. Ook geschikt voor de broodbakmachine.
Deze verpakking is goed voor een brood van ca. 825 g.
Vegan | Glutenvrij | Zonder cellulose | Zonder tarwezetmeel | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrij Havermeel* (34%), Maïszetmeel*, Volkoren Bruin Gierstmeel*, Volkoren Boekweitmeel*, Aardappelzetmeel*, Zuurdesem* (Boekweitmeel*), Steenzout, Verdikkingsmiddel (Xanthaan) en Gemalen Vlozaadschil*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Kan sporen bevatten van lupine, mosterd, noten, sesam en soja. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Bron van vezels [minstens 3 g vezels / 100 g].
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrij Havermeel [Noord-Duitsland / Europese Unie].
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
7 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1469 kJ / 347 kCal |
Vetten | 2,7 gram |
- waarvan verzadigd | 0,5 gram |
- waarvan onverzadigd | 2,2 gram |
Koolhydraten | 71 gram |
- waarvan suikers | 0,8 gram |
Vezels | 5,4 gram |
Eiwitten | 6,6 gram |
Zout | 2 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix. De voedingswaarden van het gebakken brood zijn onbekend.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauck Mühle wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauck Mühle getest op gluten Zo kan Bauck Mühle je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Bio uit liefde voor de toekomst
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Biologische boeren werken aan een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. In plaats van synthetische pesticiden zetten biologische boeren bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in tegen plagen. In plaats van kunstmest gebruiken biologische boeren natuurlijke mest en compost in combinatie met verplichte gewasrotatie. Zo kunnen ook toekomstige generaties blijven genieten van hoogwaardige voeding!
Recept | Rustiek haverbrood uit de oven
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Rustieke Haver Broodmix Glutenvrij | 1 zakje
Gist | 500 ml Water
Bereiding
1. Verroer met de gist en het lauwwarme water en kneed kort tot een goed deeg. | 2. Leg op een met bakpapier belegde bakplaat en vorm een brood. | 3. Strijk het deeg glad en laat 30 minuten rijzen op een warme plek. | 4. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 250ºC en 50 minuten op 220ºC. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Rustiek haverbrood uit de broodbakmachine
Ingrediënten
525 ml Water | 1 zak Bauckhof Rustieke Haver Broodmix Glutenvrij | 1 zakje
Gist
Bereiding
1. Doe het koude water in de broodbakmachine, gevolgd door de broodmix en het zakje gist. | 2. Bak bij voorkeur op het snelprogramma stand donker. | 3. Haal gedurende het kneden 1 tot 2 keer het deeg goed los zodat het deeg optimaal vermengd.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed Grain
OATS-DE-018-086
Meer weten