Biologische umeboshi pruimen uit Wakayama, Japan.
intensieve zure smaakzeer bijzonder
traditioneel gebruikt voor rijstals kleine stukjes
op traditionele wijze geproduceerddoor een zeer vaardige producent
uit Wakayama, Japanop kleine schaal geteeld
Biologische umeboshi pruimen
Biologische umeboshi pruimen uit Japan. De umeboshi pruimen worden op kleine schaal geproduceerd bij een familie in Wakayama, in Japan gezien als het beste gebied voor umeboshi. Eind juni worden de umeboshi pruimen geoogst. Dan zijn de umeboshi pruimen halfrijp en hebben de pruimen hun typerende zure smaak. Volledig gerijpte umeboshi pruimen zijn vrij smakeloos. Na het oogsten worden de vruchten in de nacht geweekte om de bitterheid te verwijderen. Daarna worden de umeboshi pruimen in vaten met lagen zout ingelegd voor enkele weken. Volgens de producent is het geheim van goede umeboshi dat de melkzuur vormende bacteriën zich voor de andere bacteriën gaan ontwikkelen. Hiervoor is het van belang dat de exact juiste hoeveelheid zout wordt gebruikt en dat de plek koel en donker genoeg is. Eind juli worden de umeboshi in bakken in de zon te drogen gelegd. Daarna worden de pruimen nogmaals ingelegd, nu in zout water met shiso. Hierdoor krijgen de umeboshi pruimen hun typische kleur en intensieve smaak. De producent is zeer vaardig in deze traditionele productiewijze. Hierdoor vallen deze umeboshi pruimen onder de beste umeboshi producten in Japan.
Traditioneel wordt umeboshi gebruikt voor rijstgerechten en als digestief. Kleine stukjes umeboshi pruim zorgen voor meer smaak aan bijvoorbeeld rijst en sushi rijst.
De visie van Clearspring
Productdata
Ingrediënten
Umeboshi Pruim* (79%), Zeezout en Shisoblad* (4,2%).
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Geen.
Vrij van
Bevat toegevoegd zout in de vorm van zeezout. Zonder conserveermiddelen en toegevoegde suikers. Veganistisch.
Leverancier
Clearspring Ltd
Acton Park Estate 19A
London, Verenigd Koninkrijk
Herkomst
Afkomstig uit Wakayama, Japan.
Verpakking
Verpakt in een glazen pot met metalen deksel.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 137 kJ / 32 kCal |
Vetten | 0 gram |
waarvan verzadigd | 0 gram |
waarvan onverzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 1,7 gram |
waarvan suikers | 1,2 gram |
waarvan van nature aanwezig | 1,2 gram |
Eiwitten | 0,6 gram |
Zout | 19,4 gram |
waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Nutri-Score
Dit product heeft een C-score vanwege het relatief hoge zoutgehalte.
Keurmerken
EU BiologischNL-BIO-01
Niet-EU-Landbouw
Meer weten