Biologische ume su.
Ume su is een traditionele Japanse saus die waarschijnlijk zijn oorsprong vindt in de Edo periode in de jaren 1600. Deze ume su wordt gemaakt door een 4e generatie familieproducent van 70% biologische umeboshi pruimen geteeld in de bergen in de Japanse Wakayama prefectuur. Sommige van de umeboshi bomen hier zijn meer dan 70 jaar oud. Ume su heeft een zeer uniek smaakprofiel: rijk en intensief met een azijnachtige scherpte.
Te gebruiken voor vele gerechten zoals dips, dressings en groentegerechten. Gebruik spaarzaam.
Ingrediënten
Umeboshi* (70%), Zeezout en Shiso Blad*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Vrij van lactose.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Umeboshi [Japan] en Shiso Blad [Japan].
Geproduceerd in Japan.
Verpakking
160 g glas | 5 g PP/LDPE/PET plastic | 1 g papier
Glas is zeer goed recyclebaar en kan eindeloos gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies. De fles mag in de glasbak.
Voedingswaarden
per 100 ml
Energie | 18 kJ / 4 kCal |
Vetten | 0 gram |
- waarvan verzadigd | 0 gram |
- waarvan onverzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 1,1 gram |
- waarvan suikers | 1,1 gram |
Eiwitten | 0,6 gram |
Zout | 22,7 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suikers en een onbekende hoeveelheid zout per 100 ml toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score