Biologische rijst amazake.
veganistisch Japans dessertgemaakt door fermentatie
van maar 3 ingrediëntenwater, rijst en zeezout
zonder toegevoegde suikersvan nature zoet
geproduceerd in Tsjechiëvan ingrediënten uit de Europese Unie
Biologische rijst amazake
Biologische rijst amazake, een Japans dessert gemaakt volgens een tijdsintensief productieproces van maar 3 ingrediënten. Het water, de rijst en het zout ondergaan ware alchemie om dit dikke romige dessert te produceren. Koji cultuur zet in een fermentatieproces de koolhydraten in de rijst om in simpele suikers wat zorgt voor een natuurlijk zoete smaak.
In Japan wordt amazake veelal geconsumeerd als drank. Hiervoor wordt de amazake verdunt met warm water, gezeefd en gedronken als verwarmende drank in de winter. Maar amazake is erg veelzijdig. Amazake is zo lekker als dessert, is geschikt om toe te voegen aan smoothies voor een fijne textuur en voor natuurlijk zoete muffins en pannenkoeken.
De visie van Clearspring
Productdata
Ingrediënten
Water, Volkoren Rijst* (27%), Gefermenteerde Rijst* en Zeezout.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Vrij van gluten en lactose.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Na opening gekoeld bewaren.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Volkoren Rijst [Europese Unie] en Gefermenteerde Rijst [Europese Unie].
Geproduceerd in Tsjechië.
Verpakking
190 g glas | 10 g staal | 2 g papier
Glas is zeer goed recyclebaar en kan eindeloos gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies. De pot mag in de glasbak.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 632 kJ / 149 kCal |
Vetten | 1 gram |
- waarvan verzadigd | 0 gram |
- waarvan onverzadigd | 1 gram |
Koolhydraten | 32 gram |
- waarvan suikers | 19 gram |
Eiwitten | 3 gram |
Zout | 0,05 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0,04 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
Keurmerken

EU Biologisch
CZ-BIO-001 | EU-Landbouw

Soil Association Organic
Gaat verder dan biologisch