Biologische glutenvrije rustieke haver broodmix.
glutenvrij rustiek haverbroodmet een krokante korst
met zuurdesemop basis van boekweit
bron van vezels5,4 g vezels / 100 g
geproduceerd in Duitslanddoor Bauckhof
Biologische glutenvrije rustieke haver broodmix
Biologische glutenvrije rustieke haver broodmix op basis van glutenvrij volkoren havermeel met zuurdesem. Met deze broodmix bak je makkelijk een heerlijk haverbrood met een krokante korst. Ook geschikt voor de broodbakmachine.
Deze verpakking is goed voor een brood van ca. 825 g.
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrij Havermeel* (34%), Maïszetmeel*, Volkoren Bruin Gierstmeel*, Volkoren Boekweitmeel*, Aardappelzetmeel*, Zuurdesem* (Boekweitmeel*), Zeezout, Verdikkingsmiddel (Xanthaan) en Gemalen Vlozaadschil*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Kan sporen bevatten van lupine, mosterd, noten, sesam en soja. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Bron van vezels [minstens 3 g vezels / 100 g].
Gebruik
Niet rauw eten.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
7 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1469 kJ / 347 kCal |
Vetten | 2,7 gram |
- waarvan verzadigd | 0,5 gram |
- waarvan onverzadigd | 2,2 gram |
Koolhydraten | 71 gram |
- waarvan suikers | 0,8 gram |
Vezels | 5,4 gram |
Eiwitten | 6,6 gram |
Zout | 1,9 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat de voedingswaarden daarvan niet bekend zijn.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauckhof wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauckhof getest op gluten Zo kan Bauckhof je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Dit is Bauckhof
Bio uit liefde voor de toekomst
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Biologische boeren werken aan een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. In plaats van synthetische pesticiden zetten biologische boeren bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in tegen plagen. In plaats van kunstmest gebruiken biologische boeren natuurlijke mest en compost in combinatie met verplichte gewasrotatie. Zo kunnen ook toekomstige generaties blijven genieten van hoogwaardige voeding!
Recept | Rustiek haverbrood uit de oven
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Rustieke Haver Broodmix Volkoren Glutenvrij Bio 500 g | 1 zakje
Gist | 500 ml Water
lauwwarm
Bereiding
Stap 1
Verroer met de gist en het water en kneed kort tot een goed deeg.
Stap 2
Leg op een met bakpapier belegde bakplaat en vorm een brood.
Stap 3
Strijk het deeg glad en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
Stap 4
Bak het brood 10 minuten in een voorverwarmde oven op 250ºC en 50 minuten op 220ºC. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed Grain
DE-018-086
Meer weten