Biologische vanillepudding mix.
Maak makkelijkHeerlijke vanillepudding
Met 0,5% vanilleVan de Indonesische Alor Archipel
Zelf te zoetenNaar smaak
Ook vegan te bereidenMet sojadrink
Biologische vanillepudding mix
Maak makkelijk heerlijke vanillepudding. De hoogwaardige vanille van de Indonesische Alorarchipel zorgt in combinatie met een snufje zeezout voor een heerlijke rijke vanillesmaak. Zonder toegevoegde suikers, dus zelf te zoeten. Ook kun je de pudding vegan bereiden. Glutenvrij.
Deze verpakking is goed voor ruim 500 ml pudding. De pudding is ook geschikt om te gebruiken voor baksels zoals cake en taart.
Productdata
Met vanille van de Alorarchipel
Op de Indonesische Alorarchipel, een tropisch eilandparadijs, wordt de Agava vanille geteeld. De vanillebloesems worden met de hand bestuift en na circa 8 maanden bereikt de vanille het optimale punt om te oogsten. Niet alleen het bestuiven en het plukken moet zorgvuldig met de hand gedaan worden, ook de verwerking moet zorgvuldig gebeuren voor de beste kwaliteit. Alleen zo kan de vanille het optimum bereiken, er zijn namelijk meer dan 400 substanties verantwoordelijk voor de complexe vanillesmaak. Na de oogst worden de bonen 2-5 minuten in warm water gelegd. Aansluitend worden de vanillebonen ingepakt in doeken voor minstens 48 uur. In deze periode begint de kleur langzaam te veranderen van groen naar de typerende zwart-bruine kleur en begint de fermentatie. In meerdere stappen worden de vanillebonen gedroogd, in de tropische zon duurt dat ongeveer 2 weken. Daarna rijpt de vanille 4 tot 6 maanden om het onverwisselbare aroma te bereiken.
Recept | Vanillepudding
De vanillepudding is ook vegan te bereiden met bijvoorbeeld
sojadrink. De consistentie kan bij het gebruik van een plantaardige drink wel afwijken.
Ingrediënten
500 ml
Koemelk | 1 zakje Agava Vanillepudding Mix #80 | 2 eetlepels
Suiker #21
Bereiding
1. Verroer 100 ml koude melk met de mix. | 2. Laat de resterende melk met de suiker koken. | 3. Haal de pan van de kookplaat en verroer met de melkmix. | 4. Laat onder regelmatig roeren nogmaals kort koken. | 5. Doe in een kom en laat afkoelen.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-001 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Meer weten