Biologische panna cotta mix.
heerlijke panna cottamakkelijk te maken
met 0,5% vanilleen een snufje zeezout
zelf te zoetenzonder toegevoegde suikers
ook vegan te bereidenmet sojadrink en kokosroom
Biologische panna cotta mix
Maak makkelijk de Italiaanse dessertdroom: panna cotta. De hoogwaardige vanille van de Indonesische Alorarchipel zorgt in combinatie met een snufje zeezout voor een heerlijke rijke smaak. Zonder toegevoegde suikers, dus zelf te zoeten. Ook vegan te bereiden. Glutenvrij.
Deze verpakking is goed voor ruim 500 ml panna cotta.
Productdata
Met vanille van de Alorarchipel
Op de Indonesische Alorarchipel, een tropisch eilandparadijs, wordt de Agava vanille geteeld. De vanillebloesems worden met de hand bestuift en na circa 8 maanden bereikt de vanille het optimale punt om te oogsten. Niet alleen het bestuiven en het plukken moet zorgvuldig met de hand gedaan worden, ook de verwerking moet zorgvuldig gebeuren voor de beste kwaliteit. Alleen zo kan de vanille het optimum bereiken, er zijn namelijk meer dan 400 substanties verantwoordelijk voor de complexe vanillesmaak. Na de oogst worden de bonen 2-5 minuten in warm water gelegd. Aansluitend worden de vanillebonen ingepakt in doeken voor minstens 48 uur. In deze periode begint de kleur langzaam te veranderen van groen naar de typerende zwart-bruine kleur en begint de fermentatie. In meerdere stappen worden de vanillebonen gedroogd, in de tropische zon duurt dat ongeveer 2 weken. Daarna rijpt de vanille 4 tot 6 maanden om het onverwisselbare aroma te bereiken.
Recept | Panna cotta
Ook vegan te bereiden met bijvoorbeeld
sojadrink in plaats van melk en
kokosroom in plaats van slagroom. De consistentie kan bij het gebruik van een plantaardige drink wel afwijken. Serveer met bosvruchten.
Ingrediënten
250 ml
Koemelk | 250 ml Slagroom | 1 zakje Agava Panna Cotta Mix #86 | 2 eetlepels
Suiker #21
Bereiding
1. Verroer 100 ml koude melk met de mix. | 2. Laat de overige melk en de slagroom met de suiker koken. | 3. Haal de pan van de kookplaat en verroer met de melkmix. | 4. Laat onder regelmatig roeren nogmaals kort koken. | 5. Doe in een kom en laat afkoelen.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-001 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Meer weten