Biologische curry madras kruidenmix.
kruidig | licht fruitigverfijnde mix
voor Indiase curry'sperfecte basis
zonder toegevoegd zout100% specerijen
geproduceerd in BerlijnOost-Duitsland
Biologische curry madras kruidenmix
Namastee India! We begroeten je pittig met deze curry madras mix, die je smaakpapillen laat dansen als in Bollywood! Er zijn veel curry melanges, maar wij wilden "DE curry" maken, dus hebben we lang gewerkt aan deze mix. De authentieke kennis van Indiase koks is verwerkt in de samenstelling. Het resultaat is een perfecte currysmaak, licht fruitig dankzij de gemalen korianderzaadjes en paprika, die ongeëvenaard is. Zonder toegevoegd zout.
Perfecte basis voor Indiase curry's. Lekker in combinatie met ingrediënten zoals ananas, garnalen en kip.
Productdata
Ingrediënten
Kurkuma*, Mosterdzaad*, Korianderzaad*, Komijn*, Zoete Paprika*, Venkelzaad*, Chili*, Gember*, Kaneel*, Ui* en Knoflook*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Bevat mosterd. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Berlijn, Duitsland.
Verpakking
58,9 g blik | 1 g papier | 0,1 g plastic
Goed recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Het etiket is afwasbaar zodat het blikje makkelijk herbruikbaar is.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Het leven is te kort voor slechte kruiden
Om deze reden reizen wij rond de wereld op zoek naar de beste kruiden, specerijen en zouten. Op het historische "Borsiggelände" in Berlin Tegel hebben we een moderne ambachtelijke kruidenfabriek opgezet. Hier worden onder de hoogste standaarden kruidenmixen geproduceerd. Voor de optimale smaak van de kruidenmixen is het belangrijk dat alle ingrediënten op de juiste wijze worden vermalen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld een messcherpe schijfmolen die de specerijen eerder snijdt dan maalt en een traditionele steenmolen zoals bekend van de meelproductie. Grote industriemachines gebruiken we niet. Door deze excellente verwerking kunnen we de beste kwaliteit kruidenproducten bieden.
De oorsprong van de curry madras
In de Indiase keuken worden vele verschillende curry mixen gebruikt, maar de curry madras kent men niet. Waarom kennen we in Europa de curry madras dan wel? Toen de Britten het huidige India koloniseerde viel een lokale curry kruidenmix goed in de smaak bij de Britten, zo goed zelfs dat deze curry al snel verkrijgbaar was in Groot-Brittanië. De Britten vernoemden deze curry naar de Indiase hoofdstad van destijds: Madras. Zo ontstond dus de curry madras. Door de Britten hebben wij ook kennis gemaakt met deze fantastische kruidenmix. Thank you!
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-003 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Meer weten