Biologische dry rub kruidenmix.
aromatisch | paprikadry rub
voor gegrild vleesdroog inmasseren of marineren
zonder toegevoegd zoutalleen van nature aanwezig zout
verpakt in thuis composteerbaar plasticvan cellulose
Biologisch rub me tender grill kruidenmix
Biologische dry rub kruidenmix. Een zeer smaakvolle aromatische dry rub verfijnd met jeneverbes voor een zeer verleidende smaak. Zonder toegevoegd zout.
Dry rub voor vlees van de grill. Masseer het vlees zorgvuldig in met de rub en mogelijk wat
zout. Laat bij voorkeur enkele uren intrekken voor het beste resultaat. Gril het vlees hierna indirect. Deze dry rub is ook uitermate geschikt voor een marinade met honing en
sojasaus.
Specialist in kruiden sinds 1988
Het verhaal van Sonnentor begon in 1988. Rond deze tijd had de Oostenrijkse regio Waldviertel weinig werkgelegenheid. Johannes Gutman kwam op het vooruitstrevende idee om de biologische kruiden en specerijen van zijn vaderland Oostenrijk te gaan vermarkten. Al vanaf het begin was het belangrijkste doel niet winst maken, maar bijdragen aan het algemeen belang. Sonnentor is volledig zelfstandig en heeft dus geen aandeelhouders. Daarbij is duurzaamheid zeer belangrijk voor Sonnentor. Sonnentor compenseert alle CO2 uitstoot van de productie. Producten worden zoveel mogelijk verpakt in thuis composteerbaar plastic van cellulose, dit heeft al meer dan 250 ton aan plastic afval bespaart. Ook aan de theezakjes wordt gedacht, deze zijn gemaakt van ongebleekt papier. Daarbij is Sonnentor sinds 2020 gestopt met folie om de doosjes thee.
Hoogwaardige kruiden direct van de boer
Sonnentor koopt direct in bij boeren wereldwijd. Hierdoor is er geen tussenhandel, wordt speculatie voorkomen en kan het Oostenrijkse bedrijf er zeker van zijn dat de boer een eerlijke prijs krijgt. Sonnentor geeft boeren zekerheid door lange termijn samenwerkingen. Door de directe handel is het bekend waar de kruiden en specerijen vandaan komen: goudsbloem van familie Schmidt uit Oostenrijk, appelmunt van familie Cordes uit Noord-Duitsland en peper van familie Ayo uit Tanzania. Sonnentor wil je verrassen met een variëteit aan kruidenproducten en innovaties. Daarbij gaat men voor de beste kwaliteit: kruiden worden langzaam onder de 40°C gedroogd en op het perfecte moment geoogst. Pesticiden en commerciële meststoffen zul je niet vinden op de velden van de Sonnentor boeren. Alle grondstoffen worden in het laboratorium onderzocht op meer dan 500 residuen.
Productdata
Ingrediënten
Knoflook*, Bonenkruid*, Zoet Paprikapoeder*, Scherp Paprikapoeder* (15,6%), Rozemarijn*, Jeneverbes* (4,2%), Karwij*, Laoswortel*, Piment*, Gemalen Nootmuskaat*, Zwarte Komijn* en Venkel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Lactosevrij.
Vrij van
Zonder toegevoegde suikers en toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Sonnentor GmbH
Sprögnitz 10
Sprögnitz, Oostenrijk
Herkomst
Geproduceerd in Oostenrijk.
Verpakking
7 g papier | 2 g cellulose plastic
Het doosje mag in de papierbak. De plastic zak is thuis composteerbaar en dus geschikt voor op je eigen composthoop. Binnen 42 dagen is de zak bij optimale omstandigheden opgelost. Controleer wanneer je geen eigen composthoop hebt bij je afvalverwerker of de zak bij het GFT-afval of het restafval mag.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1247 kJ / 300 kCal |
Vetten | 7,2 gram |
waarvan verzadigd | 1,8 gram |
waarvan onverzadigd | 5,4 gram |
Koolhydraten | 29,3 gram |
waarvan suikers | 8,3 gram |
waarvan van nature aanwezig | 8,3 gram |
Vezels | 38,8 gram |
Eiwitten | 10,2 gram |
Zout | 0,03 gram |
waarvan van nature aanwezig | 0,03 gram |
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Keurmerken
EU BiologischAT-BIO-301 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Meer weten