Biologische melk chocoladetablet.
krachtige romige melkchocoladekarakteristiek
van 42% Fairtrade cacaovoornamelijk Arriba
zonder sojalecithinesojavrij
gemaakt in Zwitserlandvan cacao uit Ecuador
Biologische melk chocoladetablet
Biologische melk chocoladetablet van 42% Fairtrade cacao uit Ecuador. Voor deze chocolade wordt hoofdzakelijk de beroemde Arriba cacao uit de regio Vinces gebruikt. Dit cacaosoort geeft deze chocolade een karakteristieke krachtige chocoladesmaak. De cacao wordt door Zwitserse chocolatiers op traditionele wijze tot chocolade verwerkt. Het lange concheren zorgt voor een bijzonder romige chocolade die op je tong smelt. Vrij van sojalecithine.
Productdata
Ingrediënten
Ruwe Rietsuiker*, Volle Melkpoeder*, Cacaoboter*, Cacaomassa* en Bourbon Vanille*.
*UIt gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat lactose en melkeiwit. Kan sporen bevatten van noten.
Overig
Vegetarisch.
Leverancier
Naturata AG
Am alten Kraftwerk 6
Marbach, Duitsland
Herkomst
Cacaomassa [Ecuador].
Gemaakt in Zwitserland.
Verpakking
13,6 g papier | 2,4 g plastic
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 2340 kJ / 563 kCal |
Vetten | 39 gram |
waarvan verzadigd | 24 gram |
waarvan onverzadigd | 15 gram |
Koolhydraten | 42 gram |
waarvan suikers | 40 gram |
Eiwitten | 9 gram |
Zout | 0,25 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is een onbekende hoeveelheid suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Cacao uit Ecuador
De Arriba cacaobonen komen voornamelijk van de "Apovinces" coöperatie in de regio Vinces in Ecuador. Meer dan 200 kleine boeren hebben zich nu aangesloten bij deze coöperatie. Zij zetten zich in voor betere levensomstandigheden en duurzame landbouw. Decennialang ging het verbouwen en oogsten van cacao gepaard met enorme inspanningen maar weinig opbrengst. Daarom worden competente en praktijkgerichte experts opgeleid via bijscholing en trainingen. In samenwerking met het Instituut voor Landbouwtechnologie van de Universiteit van Guayaquil worden de kleine boeren opgeleid in het fermenteren en drogen van de cacaobonen. Dit verbetert voortdurend het productieniveau en resulteert in een hoogwaardig ruw product voor het maken van chocolade. De Fairtrade coöperatie is biologisch gecertificeerd en garandeert dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, dat er milieuvriendelijk wordt gewerkt, dat er geen kinderarbeid is en dat de grondstoffen volledig traceerbaar zijn.
Dit product is CO2-gecompenseerd
Alle CO2-uitstoot die bij de productie en transport van dit product ontstaat wordt gecompenseerd in samenwerking met MyClimate. Onder de code
01-20-437410 kun je zien wat er wordt gedaan om de CO2-uitstoot te compenseren.
Keurmerken
EU Biologisch
CH-BIO-006 | Niet-EU-Landbouw
Fairtrade
73% uit gecertificeerd eerlijke handel
Meer weten