Biologische glutenvrije wonder broodmix protein.
glutenvrij protein broodvan 49% żaden en vlokken
van 49% zaden, sojavlokkenen glutenvrije haver
makkelijk te bakkenzonder gist
eiwitrijk25 g eiwitten / 100 g mix
Biologische glutenvrije wonder broodmix protein
De biologisch wonder broodmix protein zorgt voor een extra portie eiwitten. Met een basis van 49% zaden, sojavlokken en havervlokken is deze broodmix rijk aan eiwitten, vezels en Omega-3 vetzuren. Het wonderbrood is makkelijk te bakken zonder gist.
Deze verpakking is goed voor een wonderbrood van ca. 900 g.
Productdata
Ingrediënten
Sojavlokken* (29%), Gebroken Lijnzaad*, Lijnzaad*, Glutenvrije Volkoren Havervlokken*, Sesamzaad*, Zonnebloempit*, Volkoren Rijstvlokken*, Volkoren Boekweitvlokken*, Chiazaad (Salvia Hispanica)*, Gemalen Vlozaadschil* en Steenzout.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat sesam en soja. Kan sporen bevatten van lupine, mosterd en noten. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g], eiwitrijk [minstens 20% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten] en rijk aan Omega-3 vetzuren.
Gebruik
Niet rauw eten.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
14 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1811 kJ / 436 kCal |
Vetten | 26 gram |
- waarvan verzadigd | 3,1 gram |
- waarvan onverzadigd | 22,9 gram |
Koolhydraten | 17 gram |
- waarvan suikers | 1,5 gram |
Vezels | 19 gram |
Eiwitten | 25 gram |
Zout | 1,9 gram |
Mineralen
per 100 gram broodmix
Ijzer | 7,8 mg (56% RI) |
Magnesium | 265 mg (71% RI) |
Zink | 4,3 mg (43% RI) |
Vetzuren
per 100 gram broodmix
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat de voedingswaarden daarvan niet bekend zijn. De broodmix heeft een Nutri-Score C vanwege het zoutgehalte. Dit is in een broodmix natuurlijk hoger dan in het bereide brood.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauckhof wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauckhof getest op gluten Zo kan Bauckhof je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Dit is Bauckhof
Bio uit liefde voor de toekomst
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Biologische boeren werken aan een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. In plaats van synthetische pesticiden zetten biologische boeren bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in tegen plagen. In plaats van kunstmest gebruiken biologische boeren natuurlijke mest en compost in combinatie met verplichte gewasrotatie. Zo kunnen ook toekomstige generaties blijven genieten van hoogwaardige voeding!
Recept | Wonderbrood protein
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Protein Glutenvrij Bio 550 g | 550 ml Water koud
Bereiding
1. Verroer de broodmix met koud water in een kom en laat 15 minuten wellen. 2. Vorm het deeg met je handen tot een mooi ovaal brood en leg op een bakplaat met bakpapier. 3. Bak het brood 80 minuten op 200ºC in een niet voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. 4. Laat het brood goed afkoelen voor het aansnijden.
Recept | Fitnessbrood
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Protein Glutenvrij Bio 550 g | 350 ml Water warm | 250 g Magere Kwark
Bereiding
1. Verroer de broodmix met het water en de kwark en laat 15 minuten wellen. 2. Vorm het deeg met je handen tot een mooi ovaal brood en leg op een bakplaat met bakpapier. Strijk glad met wat water. 3. Bak het brood 70 minuten op 200ºC in een niet voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. 4. Laat het brood goed afkoelen voor het aansnijden.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed Grain
OATS-DE-018-126
Meer weten