Biologische espresso koffiebonen.
Volmondig en elegantWare smaakervaring
100% ArabicaIn het wild verzameld
Dark roastLangzaam geroosterd
Uit KaffaIn het zuiden van Ethiopië
Biologische espresso koffiebonen
Biologische wilde espresso koffiebonen uit eerlijke handel. Zonder plantage, puur natuur en met een ongelooflijk aroma. De Arabica koffiebonen zijn in het wild verzameld in het bergregenwoud van Kaffa, Ethiopië en zijn langzaam geroosterd. Dit zorgt voor een bijzonder hoogwaardige koffie. Volmondige elegante en intense espresso. Een ware smaak ervaring!
Maal de koffiebonen zeer fijn en gebruik een genereuze dosis voor de beste koffie. Deze koffiebonen zijn uitermate geschikt voor een espresso, cappuccino en latte machiatto.
© Original Food
Koffie ID
Soort
Wilde Arabica
Herkomst
Kaffa, Ethiopië
Roast
Dark
Intensiteit
7/10
Body
8/10
Zuurtegraad
4/10
Productdata
Ingrediënten
100% Arabica Koffieboon*.
*Uit biologische landbouw.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Original Food GmbH
Kartäuserstraße 61
Freiburg im Breisgau, Duitsland
Herkomst
Arabica Koffieboon [Kaffa, Ethiopië]. Geroosterd in Polen.
Verpakking
Papier [18 g] en plastic met aluminiumlaagje [7 g].
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
In het wild verzameld
© Original Food
Deze biologische koffiebonen zijn in het wild verzameld in de regio Kaffa in Zuidwest-Ethiopië. Hier groeien de Arabica koffiebonen in het bergregenwoud. De boeren beschermen het bergregenwoud en plukken de koffiekersen. Voor de beste kwaliteit worden uitsluitend rode rijpe koffiekersen geplukt. Deze koffiekersen worden 3 tot 6 weken in de zon gedroogd en regelmatig gerold, dit zorgt voor gelijkmatige droging en een goede beluchting. Hierna wordt de koffiekers mechanisch ontpit en wordt het vruchtvlees van de groene koffieboon gehaald. Via havenstad Djibouti bereikt de koffie Europa. Hier wordt de koffie in kleine hoeveelheden bij lage temperatuur langzaam geroosterd. Dit traditionele roosterproces zorgt voor een excellente koffie.
© Original Food
Een goed inkomen voor de kleinschalige boer
Voor 2003 waren de wilde koffiebonen alleen bekend voor boeren in het bergregenwoud in Kaffa, de boeren plukten de koffiebonen voor eigen consumptie. Doordat Original Food deze wilde koffie op de markt heeft gebracht krijgen deze boeren een goed inkomen. Original Food betaalt vanaf het begin een zeer goede prijs voor de koffiebonen en ondersteunt de boeren. Anno 2019 wordt er jaarlijk circa 360 ton wilde koffie geëxporteerd welke afkomstig is van meer dan 15.000 boeren verenigd in 49 coöperaties.
© Original Food
Waar de wilde koffie groeit
Keurmerken
EU Biologisch
PL-EKO-06 | Ethiopische Landbouw
Naturland Fair
Hogere bio-standaard en eerlijke handel
Meer weten