Biologische wilde espresso koffiebonen uit het bergregenwoud in Kaffa, Ethiopië.
ware smaakervaringeen van de beste koffies ter wereld
100% arabica koffiebonenlangzaam geroosterd
in het wild verzamelddoor lokale boeren
uit Kaffa, Ethiopiëde bakermat van de koffie
Koffieprofiel
intensiteit: 7/10 zuurtegraad: 4/10 body: 8/10 roast: donker gebruiksadvies: espresso, cappuccino, latte machiatto
Biologische espresso koffiebonen
Biologische wilde espresso koffiebonen. Zonder plantage, puur natuur en met een ongelofelijke aroma. Deze 100% arabica koffie is in het wild verzameld en wordt traditioneel langzaam geroosterd. Het resultaat is een van de beste koffies ter wereld. Volmondige elegante en intense espresso.
Maal de koffiebonen zeer fijn en gebruik een genereuze dosis voor de beste koffie.

© Original Food
In het wild verzameld

© Original Food
Deze biologische koffiebonen zijn in het wild verzameld in de regio Kaffa in Zuidwest-Ethiopië. Hier groeien de arabica koffiebonen in het bergregenwoud. De boeren beschermen het bergregenwoud en plukken de koffiebonen. Voor de beste kwaliteit worden uitsluitend rode rijpe koffiekersen geplukt. Deze koffiekersen worden 3 tot 6 weken in de zon gedroogd en regelmatig gerold, dit zorgt voor gelijkmatige droging en een goede beluchting. Hierna wordt de koffiekers mechanisch ontpit en wordt het vruchtvlees van de groene koffieboon gehaald. Via havenstad Djibouti bereikt de koffie Europa. Hier wordt de koffie in kleine hoeveelheden bij lage temperatuur langzaam geroosterd. Dit traditionele roosterproces maakt deze koffie tot een van de beste ter wereld.

© Original Food
Een goed inkomen voor de kleinschalige boer
Voor 2003 waren de wilde koffiebonen alleen bekend voor boeren in het bergregenwoud in Kaffa, de boeren plukten de koffiebonen voor eigen consumptie. Doordat Original Food deze wilde koffie op de markt heeft gebracht krijgen deze boeren een goed inkomen. Original Food betaalt vanaf het begin een zeer goede prijs voor de koffiebonen en ondersteunt de boeren. Anno 2019 wordt er jaarlijk circa 360 ton wilde koffie geëxporteerd welke afkomstig is van meer dan 15.000 boeren verenigd in 49 coöperaties.

© Original Food
Waar de wilde koffie groeit
Productdata
Ingrediënten
100% Arabica Koffiebonen*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Geen.
Vrij van
Bevat cafeïne in de vorm van koffiebonen. Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers) en toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Original Food GmbHKartäuserstraße 61
Freiburg im Breisgau, Duitsland
Herkomst
Dit product is afkomstig uit het bergregenwoud van Kaffa, Ethiopië. Verpakt in Polen.
Nutri-Score

Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Wat is de Nutri-Score?
Keurmerken

Naturland Fair
Het Naturland Fair keurmerk combineert de strenge biologische eisen van Naturland met sociale verantwoordelijk en eerlijke handel. Bij Naturland zijn bijvoorbeeld gemengde bedrijven niet toegestaan en toevoegingen aan producten streng gelimiteerd. Het Naturland Fair keurmerk voegt daaraan o.a. minimale prijzen, langdurige handel, sociale verantwoordelijkheid en transparantie toe. Daarbij worden in de hele keten mensenrechten streng gehandhaafd.

EU Bio
Met dit keurmerk voldoet een product aan de regels voor biologische landbouw van de Europese Unie. Dit betekent o.a. dat een product voor minimaal 95% bestaat uit biologische ingrediënten, dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat er geen kunstmest is gebruikt.
Verpakking
Doosje met plastic aroma zak.