Kala namak zout.
Kala namak is een echt gourmetzout! Het wordt ook wel zwart zout genoemd vanwege zijn donkere kleur. Het speciale productieproces zorgt voor de bijzondere zwartroze kleur en de zwavelachtige smaak die zeer lijkt op ei. Het natuurlijke steenzout wordt vloeibaar gemaakt met harad zaden en olijfolie op 900-1000 °C, gemengd en vervolgens afgekoeld en opnieuw gemalen. Dit zout is afkomstig van een coöperatie in Pakistan, die de lokale bevolking ondersteunt met zaken als schoolonderwijs, eerlijke arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen en medische basiszorg.
Kala namak zout wordt hoofdzakelijk voor veganistische gerechten gebruikt omdat het gerechten een verfijnde eiersmaak geeft. Denk dan bijvoorbeeld aan eivervangers, salades, tofu etcetera. Dit zout is ook te gebruiken als smaakversterker en als smaakmaker in Aziatische gerechten. Vanwege de sterke smaak raden we aan het zout spaarzaam te gebruiken.
Ingrediënten
Steenzout [Zwaveldioxide] en Harad Zaad.
Allergie informatie
Bevat zwaveldioxide. Kan lupine en sesam bevatten.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Govinda Natur GmbH
Joseph Monier Straße 12
Neustadt, Duitsland
Herkomst
Steenzout [Pakistan] en Harad Zaad [Pakistan].
Verpakt in Duitsland.
Verpakking
6,9 g plastic
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.