Biologisch bakbananenmeel.
Neutraal glutenvrij meelVan de groene bakbanaan
Uit biologische landbouwDus zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen
Gebruik voor brownies en cakeOf als bindmiddel
Uit Sri LankaVerpakt in Duitsland
Biologisch bakbananenmeel
Fijn biologisch meel van groene bakbananen uit Sri Lanka. De bakbananen worden geschild, in kleine stukjes gesneden, gedroogd en dan zorgvuldig vermalen tot bananenmeel. Dit glutenvrije meel smaakt noch zoet, noch naar bananen. Het meel is simpelweg smaakneutraal. Het hoge zetmeelgehalte zorgt voor een goede binding in baksels.
Gebruik voor bijvoorbeeld brownies, cake, griespudding en pannenkoeken. Gebruik je bakbananenmeel bijvoorbeeld als alternatief voor bloem in recepten kunnen je ca. 40% minder meel gebruiken. Ook te gebruiken als bindmiddel voor sauzen en soepen.
Productdata
Ingrediënten
100% Bakbanaan*.
*Uit biologische landbouw.
Allergie informatie
Glutenvrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Govinda Natur GmbH
Joseph Monier Straße 12
Neustadt, Duitsland
Herkomst
Bakbanaan [Sri Lanka]. Verpakt in Duitsland.
Verpakking
Karton [24 g] en PP plastic [9 g].
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1527 kJ / 365 kCal |
Vetten | 2 gram |
waarvan verzadigd | 1 gram |
waarvan onverzadigd | 1 gram |
Koolhydraten | 78 gram |
waarvan suikers | 1 gram |
Eiwitten | 3,7 gram |
Zout | < 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Recept | Yildirays zoete pannenkoeken
Ingrediënten
200 g Bakbananenmeel | 2 theelepels
Bakpoeder | snufje
Zout | 1 zakje
Vanillesuiker | 3 eetlepels
Ahornsiroop | 300 ml
Plantaardige Drink |
Olie | Fruit
Bereiding
1. Verroer alle droge ingrediënten goed. | 2. Voeg de ahornsiroop en plantaardige drink toe en verroer nogmaals goed. | 3. Verhit een pan met wat olie, doe 2 eetlepels beslag in de pan en bak op lage warmte aan beide zeiden goudbruin. Herhaal tot het beslag op is. | 4. Garneer met wat fruit zoals banaan en bosbes.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-005 | Niet-EU-Landbouw
Meer weten