Biologisch glutenvrij volkoren havermeel.
fijn volkoren meelvan haver
voor brood, cakeen koekjes
bron van eiwitten13 g eiwitten / 100 g
geproduceerd in Duitslandvan haver uit de Europese Unie
Biologisch glutenvrij volkoren havermeel
Voor dit meel worden glutenvrije havervlokken geteeld in de Europese Unie in onze molen in Noord-Duitsland fijn gemalen. Hoogwaardig biologisch volkoren havermeel. Vezelrijk en bron van eiwitten.
Havermeel is uitermate geschikt om een heerlijk sappig glutenvrij brood, een smaakvolle glutenvrije cake of allerlei haverkoekjes te bakken. Je kunt havermeel ook combineren met havervlokken voor robuustere haverkoekjes. Houd er rekening mee dat glutenvrij meel binding mist door het ontbreken van gluten.
Productdata
Ingrediënten
100% Glutenvrij Volkoren Havermeel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g] en bron van eiwitten [minstens 12% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten].
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrij Volkoren Havermeel [Europese Unie].
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
5 g PP plastic
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1560 kJ / 370 kCal |
Vetten | 6,7 gram |
- waarvan verzadigd | 1,1 gram |
- waarvan onverzadigd | 5,6 gram |
Koolhydraten | 60 gram |
- waarvan suikers | 0,8 gram |
Vezels | 9,7 gram |
Eiwitten | 13 gram |
Zout | < 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauckhof wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauckhof getest op gluten Zo kan Bauckhof je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Dit is Bauckhof
Bio uit liefde voor de toekomst
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Biologische boeren werken aan een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. In plaats van synthetische pesticiden zetten biologische boeren bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in tegen plagen. In plaats van kunstmest gebruiken biologische boeren natuurlijke mest en compost in combinatie met verplichte gewasrotatie. Zo kunnen ook toekomstige generaties blijven genieten van hoogwaardige voeding!
Recept | Haverkoekjes
Ingrediënten
200 g Havermeel Volkoren Glutenvrij | 100 g Boter / Margarine
koud | 70 g
Suiker | mespuntje
Zout | mespuntje
Vanille
Bereiding
1. Kneed alle ingrediënten tot een goed deeg.
2. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot.
3. Druk de balletjes vlak op een met bakpapier belegde bakplaat. Houd 2 cm afstand tussen de koekjes.
4. Bak de koekjes 10-15 minuten op 175ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. Na het bakken kunnen de koekjes nog zacht zijn, als de koekjes afkoelen worden deze vanzelf hard.
Variaties
Chocolade haverkoekjes Voeg 3 eetlepels gehakte
pure chocolade toe aan het deeg. |
Hazelnoot haverkoekjes Voeg 50 g gehakte
hazelnoten toe aan het deeg.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-Landbouw
Crossed Grain
OATS-DE-018-044
Meer weten