Biologisch glutenvrij volkoren havermeel.
Glutenvrij havermeelZeer fijn gemalen mild volkoren meel
Gebruik voor brood, cake, koekZorgt voor een bijzonder luchtig resultaat
Bron van eiwitten13 g eiwitten / 100 g
Geproduceerd in DuitslandVan Europese haver
Biologisch glutenvrij volkoren havermeel
Mild zeer fijn biologisch meel van glutenvrije Europese haver. Bron van eiwitten en vezelrijk. Gebruik voor brood, cake, koek en meer. Havermeel zorgt voor een bijzonder luchtig resultaat.
Productdata
Ingrediënten
100% Glutenvrij Volkoren Havermeel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergie informatie
Glutenvrij.
Overig
Veganistisch. Bron van eiwitten [minstens 12% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten] en vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g].
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrij Volkoren Havermeel [Europese Unie]. Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
PP plastic [5 g].
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1560 kJ / 370 kCal |
Vetten | 6,7 gram |
waarvan verzadigd | 1,1 gram |
waarvan onverzadigd | 5,6 gram |
Koolhydraten | 60 gram |
waarvan suikers | 0,8 gram |
Vezels | 9,7 gram |
Eiwitten | 13 gram |
Zout | < 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauck Mühle wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauck Mühle getest op gluten Zo kan Bauck Mühle je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Bio uit liefde voor de toekomst
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Biologische boeren werken aan een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. In plaats van synthetische pesticiden zetten biologische boeren bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in tegen plagen. In plaats van kunstmest gebruiken biologische boeren natuurlijke mest en compost in combinatie met verplichte gewasrotatie. Zo dragen we bij aan het behoud van vruchtbare landbouwgrond voor de toekomst!
Recept | Glutenvrije haverkoekjes
Ingrediënten
200 g Bauck Mühle Havermeel Volkoren Glutenvrij | 100 g Boter / Margarine | 70 g
Suiker | mespuntje
Zout | mespuntje
Vanille
Bereiding
1. Kneed alle ingrediënten tot een goed deeg. | 2. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot. | 3. Druk de balletjes vlak op een met bakpapier belegde bakplaat. Houd 2 cm afstand tussen de koekjes. | 4. Bak 10-15 minuten op 175ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. Na het bakken kunnen de koekjes nog zacht zijn, als de koekjes afkoelen worden deze vanzelf hard.
Variaties
Chocolade Haverkoekjes Voeg 3 eetlepels gehakte
pure chocolade toe aan het deeg. |
Hazelnoot Haverkoekjes Voeg 50 g gehakte
hazelnoten toe aan het deeg.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-Landbouw
Crossed Grain
OATS-DE-018-044
Meer weten