Biologische shichimi togarashi.
rijk | fris | scherpJapanse zevenkruiden
van sesamzaadmet chili, peper, gember en meer
smaakmaker voor vele gerechtenzoals groente en noedels
gemaakt in het Verenigd Koninkrijkvan niet-EU sesamzaad
Biologische shichimi togarashi
Shichimi, of shichi, 七 (zeven) mi, 味(smaken) wordt door sommigen ook wel 'Japanse zevenkruiden' genoemd. Het is een mix van zaden, specerijen en kruiden. Deze exclusieve biologische shichimi is gemaakt van de beste kwaliteit biologische ingrediënten. Het bevat zowel zwarte als witte sesamzaadjes, die beide geroosterd zijn om hun natuurlijke smaak naar boven te halen. De sesamzaadjes worden vervolgens gemengd met een perfect uitgebalanceerde mix van ingrediënten: chilivlokken, zwarte peper, gemberpoeder, sinaasappelschil en nori zeewier. De krachtige scherpte van de Spaanse peper wordt prachtig aangevuld met verfrissende citrustonen en de complexe umami-rijke smaken van sesam en nori. Het wordt in kleine batches gemaakt in het Verenigd Koninkrijk om ervoor te zorgen dat de smaak en kwaliteit elke keer perfect is.
Deze veelzijdige specerij is perfect om een diepere smaak toe te voegen aan een breed scala aan gerechten, waaronder warme of koude noedelgerechten, tofu en voor op de BBQ. Het kan worden toegevoegd als ingrediënt tijdens het koken, of gewoon over je gerecht worden gestrooid als garnering.
Productdata
Ingrediënten
Geroosterd Zwart Sesamzaad* (40%), Geroosterd Wit Sesamzaad* (25%), Chilivlokken* (20%), Zwarte Peper*, Gemberpoeder*, Sinaasappelschil* en Nori Zeewier*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Bevat sesam. Kan sporen bevatten van noten. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Gemaakt in het Verenigd Koninkrijk.
Verpakking
127 g glas | 3 g aluminium | 2 g papier
Glas is zeer goed recyclebaar en kan eindeloos gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 2195 kJ / 525 kCal |
Vetten | 40 gram |
waarvan verzadigd | 6,2 gram |
waarvan onverzadigd | 33,8 gram |
Koolhydraten | 21 gram |
waarvan suikers | 6,6 gram |
Eiwitten | 21 gram |
Zout | 0,34 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
De visie van Clearspring
De geschiedenis van shichimi
Er wordt aangenomen dat shichimi in 1625 is gecreëerd door een kruidenhandelaar met de naam Tokuemon, die een kruidenwinkel had aan de oever van het Yagenbori-kanaal in het Ryogoku-district van Edo. De chilipeper is naar verluidt naar Japan gebracht door de Portugezen in het midden tot het einde van de 16e eeuw. Nadat hij de unieke smaak van chilipeper had ontdekt, zou Tokuemon een mengsel van 7 ingrediënten hebben samengesteld waarvan hij geloofde dat ze zowel gezond als lekker waren en hij noemde het shichimi togarashi. Het zevenkruidenmengsel kan enigszins variëren afhankelijk van de regio of producent, maar de hoofdingrediënten blijven hetzelfde en zijn een bepalende smaak van authentieke shichimi.
Keurmerken
EU Biologisch
GB-ORG-05 | Niet-EU-Landbouw
Soil Association Organic
Gaat verder dan biologisch
Meer weten