Biologische mirin uit de Japanse Mikawa regio.
diepe licht zoete smaakrijk aan umami
voor o.a. dressings, salades sushien vlees
1 jaar gefermenteerdop zorgvuldige wijze
uit de regio MikawaJapan
Biologische mikawa mirin
Biologische mirin uit de Japanse Mikawa regio, in Japan gezien als een van de beste regio's voor mirin. Mirin is een licht zoete gefermenteerde kookwijn. De mirin wordt in Mikawa op traditionele wijze gemaakt met koji culturen van zowel zoete als normale rijst. De mirin wordt hier 1 jaar op zorgvuldige wijze gefermenteerd. Puur en zonder toegevoegde suikers. Mirin heeft een diepe licht zoete smaak en is rijk aan umami.
Combineer mirin met
bruine rijstazijn en
yaemon tamari voor een bijzondere dressing. Houd er wel rekening mee dat mirin circa 10% alcohol bevat, deze verdampt natuurlijk bij verhitting. Mirin is perfect als smaakmaker in vele gerechten van salades tot vlees. Doseer mirin voorzichtig vanwege de vrij intensieve smaak.
Het maken van mirin
Productdata
Ingrediënten
Zoete Rijst* (52%), Water en Gefermenteerde Rijst* (23%).
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Geen. Glutenvrij.
Vrij van
Bevat circa 10% alcohol, deze verdampt natuurlijk bij verhitting. Zonder conserveermiddelen, toegevoegde suikers en toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Clearspring Ltd
Acton Park Estate 19A
London, Verenigd Koninkrijk
Herkomst
Geproduceerd in de regio Mikawa, Japan.
Verpakking
Verpakt in een glazen fles met een plastic dop.
Voedingswaarden
per 100 ml
Energie | 804 kJ / 189 kCal |
Vetten | 0,5 gram |
- waarvan verzadigd | 0 gram |
- waarvan onverzadigd | 0,5 gram |
Koolhydraten | 46 gram |
- waarvan suikers | 38 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 38 gram |
Eiwitten | 0,6 gram |
Zout | 0,15 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,15 gram |
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischNL-BIO-01
Niet-EU-Landbouw