Biologische glutenvrije universele meelmix.
Glutenvrije meelmixOp basis van biologische maïs en rijst
1-op-1 vervangerVan tarwebloem
Voor alle bakselsZoals pannenkoeken, brood, taart en cake
Geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Biologische glutenvrije universele meelmix
1-op-1 vervanger van tarwebloem. De basis van deze biologische meelmix wordt gevormd door maïszetmeel, volkoren rijstmeel en volkoren gierstmeel. Aan de meelmix is het biologische bindmiddel guargom toegevoegd voor extra goede binding. Door het gebruik van volkoren meel bevat deze meelmix nog wat extra vezels, om precies te zijn 3,1 g vezels per 100 gram.
Excellente 1-op-1 vervanger van tarwebloem voor alle baksels. Gebruik voor bijvoorbeeld pannenkoeken, brood, taart, cake en wafels. Bak de baksels voor het beste resultaat altijd bij boven- en onderwarmte in een voorverwarmde oven.
Zonder cellulose | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Maïszetmeel*, Volkoren Rijstmeel*, Volkoren Gierstmeel* en Verdikkingsmiddel (Guargom*).
*Uit biologische landbouw.
Allergie informatie
Kan lupine, mosterd, noten, sesam en soja bevatten. Glutenvrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
Plastic [16 g].
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1466 kJ / 345 kCal |
Vetten | 0,5 gram |
waarvan verzadigd | 0,1 gram |
waarvan onverzadigd | 0,4 gram |
Koolhydraten | 82 gram |
waarvan suikers | 0,2 gram |
Vezels | 3,1 gram |
Eiwitten | 1,8 gram |
Zout | < 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Recept | Glutenvrije pannenkoeken
Genoeg voor ca. 4 glutenvrije pannenkoeken.
Ingrediënten
100 g Bauck Mühle Universele Meelmix | 2 Eieren | 250 ml
Koemelk | mespuntje
Zeezout |
Ghee
Bereiding
1. Doe de meelmix, eieren, melk en zeezout in een kom en verroer tot een goed beslag. | 2. Verwarm wat ghee in een pan op middelhoog vuur. Giet wat beslag in de pan en bak aan beide zijden goudbruin. Herhaal totdat het beslag op is.
Recept | Glutenvrije wafels
Genoeg voor 5-6 glutenvrije wafels.
Ingrediënten
200 g Bauck Mühle Universele Meelmix | 2 theelepels
Bakpoeder | 75 g
Suiker | 75 g Boter | 2 Eieren | 225 ml
Koemelk
Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in een kom en verroer tot een goed beslag. Laat 10 minuten wellen. | 2. Bak in een ingevet wafelijzer goudbruin.
Recept | Glutenvrij witbrood
Goed voor 1 glutenvrije brood uit een cakeblik.
Ingrediënten
400 g Bauck Mühle Universele Meelmix | 1 zakje
Gist | 1 theelepel
Suiker | 1 theelepel
Zeezout | 50 g
Olie | 325 ml Water
Bereiding
1. Verroer de meelmix goed met gist, suiker en zeezout. | 2. Voeg de olie en het water toe en vermeng met een mixer met deeghaken tot een goed deeg. | 3. Doe het deeg in een ingevet cakeblik en strijk aan de bovenkant glad met water. | 4. Smeer het deeg in met olie. | 5. Laat het deeg afgedekt 20 minuten rijzen op een warme plek. | 6. Bak 50 minuten op 180ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed Grain
DE-018-012
Meer weten