Biologische glutenvrije universele meelmix.
glutenvrije universele meelmixvan maïs, rijst en gierst
1-op-1 vervangervan tarwebloem
bindmiddelen toevoegen onnodigmeel met bindmiddelen
geproduceerd in Duitslanddoor Bauckhof
Biologisch glutenvrije universele meelmix
Deze universele meelmix op basis van maïs, rijst en gierst is te gebruiken als 1-op-1 vervanger van tarwebloem voor bijvoorbeeld brood, pannenkoeken, pasta en wafels. Het toevoegen van bindmiddelen is onnodig, deze mix bevat namelijk al maïszetmeel en guargom.
Probeer ook eens andere soorten meel
Dit product is een uitstekende vervanger voor tarwebloem in vele recepten, maar bevat relatief veel zetmeel en weinig eiwitten en vezels. Daarom adviseren we om ook eens andere soorten
meel te proberen. Meelsoorten zoals boekweitmeel, havermeel, rijstmeel en teffmeel zijn aanzienlijk voedzamer en zijn ook te gebruiken voor vele baksels. Wil je de meelmix gebruiken voor brood? Kijk dan ook eens naar de
broodmixen.
Dit is Bauckhof
Recept | Glutenvrije pannenkoeken
Genoeg voor ca. 4 pannenkoeken.
Bereiding
Stap 1
Doe alle ingrediënten behalve de ghee in een kom en verroer tot een goed beslag.
Stap 2
Verwarm wat ghee in een pan op middelhoog vuur. Giet wat beslag in de pan en bak aan beide zijden goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
Recept | Glutenvrije wafels
Bereiding
Stap 1
Doe alle ingrediënten in een kom en verroer tot een goed beslag. Laat dit beslag 10 minuten wellen.
Stap 2
Bak de wafels in een ingevet wafelijzer goudbruin.
Recept | Glutenvrij witbrood
Ingrediënten
400 g Bauckhof Universele Meelmix | 1 zakje
Gist | 1 theelepel
Suiker | 1 theelepel
Zeezout afgestreken | 50 g Margarine / Olie | 325 ml Water
Bereiding
Stap 1
Verroer de meelmix goed met de gist, de suiker en het zeezout.
Stap 2
Voeg de olie en het water toe en vermeng met een mixer met deeghaken tot een goed deeg.
Stap 3
Doe het deeg in een ingevet cakeblik en strijk aan de bovenkant glad met water.
Stap 4
Smeer het deeg in met olie.
Stap 5
Laat het deeg afgedekt 20 minuten op een warme plek rijzen.
Stap 6
Bak het brood 50 minuten op 180ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Productdata
Ingrediënten
Maïszetmeel*, Volkoren Rijstmeel*, Volkoren Gierstmeel* en Verdikkingsmiddel* (Guargom*).
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van noten, sesam en soja. Vrij van gluten en lactose.
Vrij van
Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers) en toegevoegd zout. Veganistisch.
Gebruik
De meelmix is niet geschikt om rauw te eten.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
16 g plastic
De verpakking mag in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1466 kJ / 345 kCal |
Vetten | 0,5 gram |
- waarvan verzadigd | 0,1 gram |
- waarvan onverzadigd | 0,4 gram |
Koolhydraten | 82 gram |
- waarvan suikers | 0,2 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,2 gram |
Vezels | 3,1 gram |
Eiwitten | 1,8 gram |
Zout | 0,01 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,01 gram |
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed GrainDE-018-012