Demeter biologisch speltgriesmeel.
griesmeelvan 100% spelt
uit biodynamische landbouwin harmonie met de natuur
voor griespuddingof als bindmiddel
van Europese speltverwerkt in Noord-Duitsland
Demeter biologisch speltgriesmeel
Spelgriesmeel van volkoren spelt uit biodynamische landbouw in Europa. De gries wordt gemaakt van de volledige graankorrel. Door de optimale instelling van de molenwalsen en het gebruik van een griespoetsmachine zorgt de molenmeester voor hoogwaardige gries. Gebruik voor griespudding of als bindmiddel.
Biologisch, dus geteeld zonder synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest | Uit Europa | Zonder toevoegingen
Productdata
Ingrediënten
100% Speltgriesmeel**.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergenen
Bevat gluten (spelt). Spelt is een tarwesoort. Kan sporen bevatten van andere glutenhoudende granen, lupine, mosterd, noten, sesam en soja. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Speltgriesmeel [Europese Unie].
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
9 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1467 kJ / 346 kCal |
Vetten | 1,5 gram |
waarvan verzadigd | 0,4 gram |
waarvan onverzadigd | 1,1 gram |
Koolhydraten | 70 gram |
waarvan suikers | 1,7 gram |
Vezels | 5 gram |
Eiwitten | 11 gram |
Zout | 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Demeter is de eerste keuze voor Bauck Mühle
In 1932 schakelde Eduard Bauck de eerste Bauck-boerderij in Klein Süstedt om naar Demeter-landbouw. Het doel was toen al om biodynamische landbouw te promoten. Het merk Bauck groeide en daarmee ook het biodynamische idee. Bij elk nieuw product stellen we ons de vraag: Kan dit niet ook in Demeter? Dit heeft ons in staat gesteld om ons assortiment gestaag uit te breiden, van havervlokken tot bakmixen. We spelen hierin een voortrekkersrol. Bij biodynamische landbouw wordt voedsel geproduceerd in harmonie met de natuur. Bij deze landbouwmethode worden mens, plant, bodem en dier als één geheel beschouwd. Hierdoor ontstaat een ecologische kringloop. Op Demeter-boerderijen worden bijvoorbeeld maar zoveel dieren gehouden als er op het land gevoed kunnen worden. De mest van de dieren zorgt voor een levende bodem. Samengevat gaat het om het behouden en verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, de gezondheid van planten en dieren en de eigenheid van de boerderij en het bedrijf.
Griespudding en de Romeinen
Griespudding werd al gegeten in de tijd van de Romeinen. Marcus Gavius Apicius, een steenrijke Romeinse levensgenieter, adviseerde in zijn kookboek om griespudding met amandelen te serveren.
Recept | Griespudding
Dit is een basisrecept voor griespudding. Je kunt de griespudding verfijnen door bijvoorbeeld
appelmoes,
chocoladerasp, fruit,
kaneel of
vanille toe te voegen.
Ingrediënten
75 g Bauck Mühle Speltgriesmeel | 0,5 l
Koemelk /
Amandeldrink /
Haverdrink
Bereiding
1. Verwarm de melk, maar laat niet koken. | 2. Voeg het griesmeel roerend met een garde toe aan de melk. | 3. Laat de pudding zachtjes koken totdat deze dik wordt. | 4. Schenk in een met koud water uitgespoelde kom.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-Landbouw
Demeter
Biodynamische landbouw
FairBio
Eerlijke lokale handel
Meer weten