Demeter biologische spelt-haverbroodmix.
spelt-haverbroodvan 72% speltmeel
met zuurdesemop basis van rogge
bron van eiwitten13 g / 100 g mix
geproduceerd in Duitslandvan biodynamische ingrediënten
Demeter biologische spelt-haverbroodmix
De bakkers broodmix van spelt en haver is de verbeterde versie van onze vorige biodynamische spelt broodmix. Het is luchtiger van binnen, knapperiger van buiten en blijft langer vers dankzij paneermeel, een oude bakkerstruc. De basis is speltmeel en haverzemelen. Dit laatste voegt nog meer waardevolle vezels toe aan het brood. Uiteraard voldoet het spelt- en haverbrood aan de hoogste Demeter-kwaliteitsnormen. Met deze broodmix bak je zo makkelijk mogelijk een smaakvolle spelt-haver zuurdesembrood. Bron van eiwitten en vezels.
Deze verpakking is goed voor een brood van ca. 660 g.
Productdata
Ingrediënten
Speltmeel** (72%), Haverzemelen** (20%), Paneermeel* (Speltmeel*, Zout en Gist*) (5%), Steenzout en Zuurdesempoeder* (Volkoren Roggemeel*).
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
**Uit gecontroleerde biodynamische teelt.
Allergenen
Bevat gluten. Kan sporen bevatten van lupine, mosterd, noten, sesam en soja. Spelt is een tarwesoort. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Bron van vezels [minstens 3 g vezels / 100 g] en bron van eiwitten [minstens 12% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten].
Gebruik
Niet rauw eten.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
7 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1439 kJ / 340 kCal |
Vetten | 2,6 gram |
- waarvan verzadigd | 0,4 gram |
- waarvan onverzadigd | 2,2 gram |
Koolhydraten | 64 gram |
- waarvan suikers | 1 gram |
Vezels | 5,9 gram |
Eiwitten | 13 gram |
Zout | 1,9 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat de voedingswaarden daarvan niet bekend zijn.
Dit is Bauckhof
Demeter is de eerste keuze voor Bauckhof
In 1932 schakelde Eduard Bauck de eerste Bauckhof-boerderij in Klein Süstedt om naar Demeter-landbouw. Het doel was toen al om biodynamische landbouw te promoten. Het merk Bauckhof groeide en daarmee ook het biodynamische idee. Bij elk nieuw product stellen we ons de vraag: Kan dit niet ook in Demeter? Dit heeft ons in staat gesteld om ons assortiment gestaag uit te breiden, van havervlokken tot bakmixen. We spelen hierin een voortrekkersrol. Bij biodynamische landbouw wordt voedsel geproduceerd in harmonie met de natuur. Bij deze landbouwmethode worden mens, plant, bodem en dier als één geheel beschouwd. Hierdoor ontstaat een ecologische kringloop. Op Demeter-boerderijen worden bijvoorbeeld maar zoveel dieren gehouden als er op het land gevoed kunnen worden. De mest van de dieren zorgt voor een levende bodem. Samengevat gaat het om het behouden en verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, de gezondheid van planten en dieren en de eigenheid van de boerderij en het bedrijf.
Recept | Spelt-haverbrood
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Spelt-Haverbroodmix Demeter / Bio 450 g | 1/2 zakje
Gist | 290 ml Water
lauwwarm |
Speltbloem |
Olie
Bereiding
1. Verroer de broodmix met de gist, voeg het water toe en kneed tot een glad deeg.
2. Laat het deeg minstens 6 uur in een afgedekte kom in de koelkast rijzen.
3. Haal het deeg uit de koelkast en laat 1 uur op kamertemperatuur rusten.
4. Vorm van het deeg op een met meel bestrooid werkoppervlakte een lang brood. Doe in een ingevette bakvorm (25 x 10 cm), smeer in met wat olie en laat 45 minuten afgedekt rijzen.
5. Snijd het brood met een mes in de lengte in.
6. Bak het brood 10 minuten op 230ºC in een voorverwarmde oven. Bak daarna nog 40 minuten op 210ºC. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. Laat goed afkoelen.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Demeter
Biodynamische teelt
Meer weten