Demeter biologische spelt-haverbroodmix.
spelt-haverbroodmixvan 72% speltmeel
met zuurdesemop basis van rogge
bron van vezels5,9 g / 100 g
geproduceerd in Duitslanddoor Bauckhof
Demeter biologische spelt-haverbroodmix
De bakkers broodmix van spelt en haver is de verbeterde versie van onze vorige biodynamische spelt broodmix. Het is luchtiger van binnen, knapperiger van buiten en blijft langer vers dankzij paneermeel, een oude bakkerstruc. De basis is speltmeel en haverzemelen. Dit laatste voegt nog meer waardevolle vezels toe aan het brood. Uiteraard voldoet het spelt- en haverbrood aan de hoogste Demeter-kwaliteitsnormen. Met deze broodmix bak je zo makkelijk mogelijk een smaakvolle spelt-haver zuurdesembrood.
Deze verpakking is goed voor een brood van ca. 660 g.
Productdata
Ingrediënten
Speltmeel** (72%), Haverzemelen** (20%), Spelt Paneermeel (Speltmeel*, Zout en Gist*) (5%), Steenzout en Zuurdesempoeder (Volkoren Roggemeel*).
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
**Uit gecontroleerde biodynamische teelt.
Allergenen
Bevat gluten. Mogelijk sporen van lupine, mosterd, noten, sesam en soja. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Bron van vezels [minstens 3 g vezels / 100 g].
Gebruik
Niet rauw eten.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
7 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1439 kJ / 340 kCal |
Vetten | 2,6 gram |
- waarvan verzadigd | 0,4 gram |
- waarvan onverzadigd | 2,2 gram |
Koolhydraten | 64 gram |
- waarvan suikers | 1 gram |
Vezels | 5,9 gram |
Eiwitten | 13 gram |
Zout | 1,9 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score

De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat de voedingswaarden daarvan niet bekend zijn. Vanwege het zoutgehalte heeft de broodmix een C-score.
Dit is Bauckhof
Demeter is de eerste keuze voor Bauckhof
Sinds grootvader Eduard Bauck in het begin van de jaren dertig de biodynamische landbouw voor zijn bedrijf ontdekte, is het voor de hele familie duidelijk: alleen door biodynamische en biologische producten te telen en produceren kunnen we de vruchtbaarheid van landbouwgrond voor de toekomst behouden. Demeter is voor ons in dit opzicht de eerste keuze. Waar mogelijk kopen wij onze grondstoffen van gecontroleerde biodynamische teelt. Deze vorm van landbouw is voor ons de meest consequente duurzame manier om voedsel te verbouwen en tegelijkertijd de natuurlijke hulpbronnen te beschermen. Demeter-landbouw ziet de boerderij als een levend zich ontwikkelend organisme. Biologische meststoffen en kruiden worden gebruikt om de bodemvruchtbaarheid te bevorderen. Dit resulteert in vitale natuurlijk volgroeide planten.
Recept | Spelt-haverbrood
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Spelt-Haverbroodmix Demeter / Bio 450 g | 1/2 zakje
Gist | 290 ml Water
lauwwarm |
Speltbloem |
Olie
Bereiding
Stap 1
Verroer de broodmix met de gist, voeg het water toe en kneed tot een glad deeg.
Stap 2
Laat het deeg minstens 6 uur in een afgedekte kom in de koelkast rijzen.
Stap 3
Haal het deeg uit de koelkast en laat 1 uur op kamertemperatuur rusten.
Stap 4
Vorm van het deeg op een met meel bestrooid werkoppervlakte een lang brood. Doe in een ingevette bakvorm (25 x 10 cm), smeer in met wat olie en laat 45 minuten afgedekt rijzen.
Stap 5
Snijd het brood met een mes in de lengte in.
Stap 6
Bak het brood 10 minuten op 230ºC in een voorverwarmde oven. Bak daarna nog 40 minuten op 230ºC. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. Laat goed afkoelen.
Keurmerken

EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw

Demeter
Biodynamische teelt