Biologisch glutenvrij kikkererwtenmeel.
Glutenvrij kikkererwtenmeelLicht nootachtig van smaak
Gebruik voor falafel en pureeOf voor baksels zoals brood en quiche
Eiwitrijk19 g eiwitten / 100 g
Geproduceerd in DuitslandVan niet Europese kikkererwten
Biologisch glutenvrij kikkererwtenmeel
Licht nootachtig meel gemaakt door het fijn vermalen van biologisch kikkererwten. Eiwitrijk en vezelrijk. Gebruik voor o.a. falafel, puree, brood en quiche.
Productdata
Ingrediënten
100% Kikkererwtenmeel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergie informatie
Kan lupine, mosterd en soja bevatten. Glutenvrij.
Overig
Veganistisch. Eiwitrijk [minstens 20% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten] en vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g].
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Kikkererwtenmeel [Niet-EU]. Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
PP plastic [7 g].
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1443 kJ / 344 kCal |
Vetten | 5,9 gram |
waarvan verzadigd | 1,1 gram |
waarvan onverzadigd | 4,8 gram |
Koolhydraten | 44 gram |
waarvan suikers | 2,4 gram |
Vezels | 16 gram |
Eiwitten | 19 gram |
Zout | 0,06 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Bio uit liefde voor de toekomst
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Biologische boeren werken aan een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. In plaats van synthetische pesticiden zetten biologische boeren bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in tegen plagen. In plaats van kunstmest gebruiken biologische boeren natuurlijke mest en compost in combinatie met verplichte gewasrotatie. Zo dragen we bij aan het behoud van vruchtbare landbouwgrond voor de toekomst!
Recept | Glutenvrije kikkererwten pannenkoeken
Goed voor ca. 4 pannenkoeken. Lekker als bijgerecht voor groentegerechten.
Ingrediënten
100 g Bauck Mühle Kikkererwtenmeel | 200 ml Water | 0,5 theelepel
Zeezout |
Olijfolie
Bereiding
1. Doe alle ingrediënten met 3 eetlepels olijfolie in een kom en verroer tot een goed beslag. | 2. Verwarm wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Giet wat beslag in de pan en bak aan beide zijden goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | Niet-EU-Landbouw
Crossed Grain
DE-018-004
Meer weten