Biologisch glutenvrije volkoren havermeel.
fijn gemalen meelvan havervlokken
voor brood, cakeen koekjes
13 g eiwittenper 100 gram
geproduceerd in Duitslandvan haver uit de Europese Unie
Biologisch glutenvrij volkoren havermeel
Biologisch glutenvrij volkoren havermeel. Voor dit meel worden glutenvrije havervlokken zeer fijn gemalen. Havermeel is zeer voedzaam met 13 g eiwitten en 9,7 g vezels per 100 gram.
Havermeel is uitermate geschikt om een heerlijk sappig glutenvrij brood, een smaakvolle glutenvrije cake of allerlei haverkoekjes te bakken. Je kunt havermeel ook combineren met havervlokken voor robuustere
haverkoekjes. Houd er rekening mee dat glutenvrij meel binding mist door het ontbreken van gluten.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauckhof wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauckhof getest op gluten Zo kan Bauckhof je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Op naar 100% biologische landbouw
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Zo draag je bij aan ons doel om landbouw 100% biologisch te maken en om pesticiden tot de verleden tijd te laten behoren. Dat is goed voor de bijen, goed voor de regenwormen, goed voor het milieu en goed voor ons allemaal.
Dit is Bauckhof
Recept | Haverkoekjes
Ingrediënten
200 g Havermeel | 100 g Boter
koud / Margarine | 70 g
Suiker | mespuntje
Zeezout | mespuntje
Vanille
Bereiding
Stap 1
Kneed alle ingrediënten tot een goed deeg.
Stap 2
Maak van het deeg balletjes ter grote van een walnoot.
Stap 3
Druk de balletjes vlak op een met bakpapier belegde bakplaat. Houd 2 cm afstand tussen de koekjes.
Stap 4
Bak de koekjes 10-15 minuten op 175ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. Na het bakken kunnen de koekjes nog zacht zijn, als de koekjes afkoelen worden deze vanzelf hard.
Productdata
Ingrediënten
100% Glutenvrij Volkoren Havermeel*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Vrij van gluten en lactose.
Vrij van
Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers) en toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrij Volkoren Havermeel [Europese Unie].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
5 g plastic
De verpakking mag in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1560 kJ / 370 kCal |
Vetten | 6,7 gram |
- waarvan verzadigd | 1,1 gram |
- waarvan onverzadigd | 5,6 gram |
Koolhydraten | 60 gram |
- waarvan suikers | 0,8 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,8 gram |
Vezels | 9,7 gram |
Eiwitten | 13 gram |
Zout | 0,01 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,01 gram |
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-Landbouw
Crossed GrainOATS-DE-018-044