Biologische gemalen kurkuma.
licht scherp | kruidig | volfelgeel
voor curry's, golden milk, rijstgerechtenen smoothies
zonder toevoegingen100% kurkuma
uit Kerala, Zuid-Indiaverpakt in Duitsland
Biologisch gemalen kurkuma
Biologische gemalen kurkuma uit de regio Kerala in het zuiden van India. Hier werken we nauw samen met kleine boerderijen, waardoor we een bijzonder goede invloed hebben op de grondbewerking en verwerking. De lokale boeren worden goed opgeleid en letten er goed op dat de kurkuma grondig wordt gewassen, schoon wordt gedroogd en van aarde wordt ontdaan. Op deze manier zorgen we ervoor dat alleen de kurkumawortel zonder vreemde stoffen in onze fabriek wordt vermalen. Deze hoogwaardige kurkuma overtuigt met het heerlijke volle aroma en de felgele kleur. Licht scherp en kruidig.
Traditioneel gebruikt voor Aziatische gerechten zoals curry. Of gebruik voor golden milk, haverpap, rijstgerechten, smoothies, soep en stoofpotten.
Productdata
Ingrediënten
100% Gemalen Kurkuma*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Kan sporen bevatten van mosterd. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Herkomst
Gemalen Kurkuma [Kerala, India].
Verpakt in Duitsland.
Verpakking
58,9 g blik | 1 g papier | 0,1 g plastic
Goed recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Het etiket is afwasbaar zodat het blikje makkelijk herbruikbaar is.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Het leven is te kort voor slechte kruiden
Om deze reden reizen wij rond de wereld op zoek naar de beste kruiden, specerijen en zouten. Op het historische "Borsiggelände" in Berlin Tegel hebben we een moderne ambachtelijke kruidenfabriek opgezet. Hier worden onder de hoogste standaarden kruidenmixen geproduceerd. Voor de optimale smaak van de kruidenmixen is het belangrijk dat alle ingrediënten op de juiste wijze worden vermalen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld een messcherpe schijfmolen die de specerijen eerder snijdt dan maalt en een traditionele steenmolen zoals bekend van de meelproductie. Grote industriemachines gebruiken we niet. Door deze excellente verwerking kunnen we de beste kwaliteit kruidenproducten bieden.
Kurkuma festival
In de Khandoba Tempel in Maharashtra wordt 2 tot 3 keer per jaar het Bhandara oftewel kurkuma festival gevierd ter ere van de godheid Khandoba. Tijdens de viering gooien toegewijden kurkuma over elkaar en over de hele omgeving, waardoor de lucht en de hemel gevuld worden met prachtige gouden tinten. Het rondgooien van kurkuma symboliseert het goud en de rijkdom waarmee Heer Khandoba hen zou moeten zegenen. Velen geloven ook dat deze traditie voortkomt uit de oude Indiase traditie om kurkuma aan te brengen op de bruid en bruidegom aan de vooravond van hun trouwdag, omdat het festival ook het trouwritueel en de grote verbintenis tussen Lord Khandoba en zijn vrouw Malsha viert.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-003 | Niet-EU-Landbouw
Meer weten