Biologisch Bourbon vanillepoeder.
zeer aromatischhoogwaardig bourbon vanillepoeder
voor baksels, dessertsen zoete gerechten
zonder toevoegingen100% vanille
uit Madagascarverpakt in Duitsland
Biologisch Bourbon vanillepoeder
Hoogwaardig biologisch bourbon vanillepoeder. Bourbon vanillestokjes uit Madagascar worden zorgvuldig gedroogd en vermalen tot een fijn vanillepoeder. Zeer aromatisch.
Slechts een snufje is genoeg om baksels, desserts en zoete gerechten te verrijken met de onvergelijkbare smaak van echte Bourbon vanille.
Productdata
Ingrediënten
100% Gemalen Bourbon Vanille*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Kan sporen bevatten van mosterd. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Verpakking
1,2 g papier | 1 g plastic
Herkomst
Gemalen Bourbon Vanille [Madagascar].
Verpakt in Duitsland.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Het leven is te kort voor slechte kruiden
Om deze reden reizen wij rond de wereld op zoek naar de beste kruiden, specerijen en zouten. Op het historische "Borsiggelände" in Berlin Tegel hebben we een moderne ambachtelijke kruidenfabriek opgezet. Hier worden onder de hoogste standaarden kruidenmixen geproduceerd. Voor de optimale smaak van de kruidenmixen is het belangrijk dat alle ingrediënten op de juiste wijze worden vermalen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld een messcherpe schijfmolen die de specerijen eerder snijdt dan maalt en een traditionele steenmolen zoals bekend van de meelproductie. Grote industriemachines gebruiken we niet. Door deze excellente verwerking kunnen we de beste kwaliteit kruidenproducten bieden.
Waarom is biologische vanille zo duur?
Aangezien het ongeveer 3 tot 5 jaar duurt voordat een paar kleine stekjes uitgroeien tot prachtige, vruchtdragende orchideeën en aangezien elke bloem afzonderlijk met de hand bestoven moet worden. De natuurlijke bestuivers uit Mexico, zoals kolibries en gespecialiseerde bijen, overleefden niet buiten hun Midden-Amerikaanse thuisland toen er 200 jaar geleden pogingen werden ondernomen om ze op het eiland te vestigen. Daarbij komen klimaatschommelingen, tyfoons die hele plantages kunnen verwoesten, roofdieren met twee poten en andere kruipende dieren waartegen de vruchten moeten worden beschermd, ziekten en schimmels die de gevoelige planten kunnen aantasten en last but not least de ingewikkelde biologische certificering. Dit alles heeft zijn prijs. We zijn er dan ook des te trotser op dat we aan deze hoge eisen voor onze klanten kunnen voldoen en vanillepoeder in gecertificeerde biologische kwaliteit kunnen aanbieden.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-006 | Niet-EU-Landbouw
Meer weten