Rijst waskom.
was rijst makkelijkzonder rijst in de gootsteen
Japans productgeproduceerd in Japan
Rijst waskom
Met deze Japanse rijst waskom was je makkelijk rijst zonder rijst in de gootsteen te gooien en verspilling van water. Het is belangrijk om rijst voor het koken eerst te wassen, door het wassen spoel je overtollig zetmeel weg waardoor de rijstkorrels niet sterk aan elkaar gaan plakken. Als je de rijst wel eens met een zeef gewassen hebt weet je hoe onhandig dit werkt... gebruik daarom deze handige rijst waskom! Vrij van BPA.
De rijst wassen

Stap 1
Doe de rijst in de waskom.

Stap 2
Voeg water toe tot de rijst bedekt is.

Stap 3
Was de rijst met de hand.

Stap 4
Giet het water af en herhaal nog 1 of 2 keer.
Een Japanse waskom voor "Togi-jiru"
Japanse koks worden geacht zuinig om te gaan met hetgeen de natuur hen geeft, niks wordt weggegooid. Men hergebruikt zelfs vaak het waswater van de rijst en dit waswater heeft zelfs een naam gekregen "Togi-jiru". De "Togi-jiru" wordt bijvoorbeeld gebruikt voor creme, planten en schoonmaken.
Productdata
Materiaal
Polypropeen.
Afmetingen
Doorsnede [26 cm], hoogte [13 cm] en inhoud [2 liter].
Leverancier
Reishunger GmbH
Am Waller Freihafen 1
Bremen, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Japan.