Demeter biologische granenkoffie.
mild | aromatisch | cremacafeïnevrij alternatief
van granenmet cichorei, eikel en vijg
makkelijk te bereidenheet water toevoegen
geproduceerd in Zwitserlandvan Duitse rogge en gerst
Demeter biologische granenkoffie
Krachtige aromatische smaak zonder cafeïne. Deze biodynamische granenkoffie is ideaal voor iedereen die cafeïne wil vermijden of ook in de avond zin heeft in een bakkie koffie. Het hoogwaardige recept zorgt voor een volle mild aromatische smaak. De lichte zoetheid van vijgen rondt de compositie harmonieus af. Deze verpakking is genoeg voor 40 kopjes koffie.
Giet heet water over 1-2 theelepels granenkoffie per kopje (200 ml) en roer goed. Verfijn eventueel met wat (opgeschuimde)
haverdrink of
melk. Ook geschikt voor baksels en desserts.
Productdata
Ingrediënten
Rogge**, Cichorei**, Gerst**, Eikel* en Vijg**.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergenen
Kan sporen bevatten van melkeiwit. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Naturata AG
Am alten Kraftwerk 6
Marbach, Duitsland
Herkomst
Rogge [Duitsland], Cichorei [Europese Unie], Gerst [Duitsland], Eikel [Europese Unie] en Vijg [Turkije].
Geproduceerd in Zwitserland.
Verpakking
50 g papier | 16 g metaal | 2 g plastic
Voedingswaarden
per 100 gram poeder
Energie | 1418 kJ / 335 kCal |
Vetten | < 0,5 gram |
waarvan verzadigd | < 0,1 gram |
waarvan onverzadigd | < 0,4 gram |
Koolhydraten | 76 gram |
waarvan suikers | 6,7 gram |
Eiwitten | 2,7 gram |
Zout | 0,20 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
De productie van deze granenkoffie
De granenkoffie wordt met veel zorg geproduceerd in een klein Zwitsers familiebedrijf met een lange geschiedenis. Voor het branden worden de cichoreiwortels, eikels en vijgen geplet en gedroogd en wordt het graan gedurende 1 tot 3 dagen gemout. Tijdens het mouten worden de granen geweekt zodat deze gaan kiemen. Alle ingrediënten worden vervolgens afzonderlijk geroosterd. De ervaring van de brander speelt hierbij een bijzonder belangrijke rol: het brandproces mag niet te lang of te kort duren. Elk ingrediënt wordt net zo lang geroosterd als nodig is om uiteindelijk de harmonieuze samenstelling te krijgen. De gebrande koffie wordt vervolgens grof gemalen en geëxtraheerd: de ingrediënten worden heel voorzichtig overspoeld met heet water volgens het tegenstroomprincipe. Er wordt een soort korrelkoffie bereid, die vervolgens wordt ingedikt. Het resulterende bruine koffieconcentraat met een drogestofgehalte van 25% wordt als een fijne nevel verstoven in hoge sproeitorens. De druppels vallen door een hete luchtstroom, die de vloeibare inhoud eruit haalt. Wat op de bodem terechtkomt, is het droge instant poeder. Dit tijdrovende productieproces en het sproeidrogen aan het eind van het productieproces zijn ook de redenen voor de fijne cremalaag die de graankoffie krijgt bij de bereiding.
Naturata & Demeter
Het aandeel Demeter-producten in het Naturata-assortiment is altijd groot geweest en wordt voortdurend uitgebreid. Het bedrijf heeft vanaf het begin gestaan voor biodynamische levensmiddelen en doet dat nog steeds consequent. De reden hiervoor ligt in het verleden: beide bedrijven hebben hun oorsprong in de leer van Rudolf Steiner. Het is dus niet verwonderlijk dat de overtuigingen en waarden van Naturata samenvallen met de opvattingen van de biodynamische landbouw. De producten van Demeter staan garant voor de hoogste kwaliteit en als premium leverancier legt Naturata ook de nadruk op topkwaliteit. Dankzij de gedeelde waarden en sterke pioniersgeest waren Demeter en Naturata medeoprichters van de biologische beweging.
Glutenvrije granenkoffie met rogge en gerst?
Door het speciale productieproces is de oploskoffie glutenvrij. Eerst worden de afzonderlijke ingrediënten gedeeltelijk gemout, gebrand, grof gemalen en gemengd. De gebrande en gemalen ingrediënten worden vervolgens gebrouwen tot een sterk koffie-extract. Het poeder, inclusief de gluteneiwitten prolaminen en glutelinen (die samen gluten vormen) die verantwoordelijk zijn voor de intolerantie, zijn niet oplosbaar in water en blijven achter in het filter. De granenkoffie is nu dus al glutenvrij. In de volgende verwerkingsstap wordt het nog vloeibare extract gesproeidroogd tot een fijne poedervorm, die vervolgens wordt verpakt. Om er zeker van te zijn dat dit product geen gluten of sporen van gluten bevatten, voert Naturata regelmatig analyses uit. Het glutengehalte ligt altijd onder de detectiegrens.
Keurmerken
EU Biologisch
CH-BIO-006 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Demeter
Biodynamische landbouw
Meer weten