Biologische rijst mochi volkoren.
unieke Japanse specialiteitmochi
van 100% zoete volkoren rijstgestoomd, gestampt, gevormd en gedroogd
op vele manieren te bereidenin de oven, pan of grillen
gemaakt in Japanvan niet-EU rijst
Biologische rijst mochi volkoren
De stevige smaak en unieke, kauwbare textuur van mochi heeft het tot een natuurlijke favoriet in Japan gemaakt. Als ze gekookt worden, worden deze 'cakejes' zacht en gezwollen en worden ze verrukkelijk vochtig en kauwbaar. Mochi wordt gemaakt van biologische kortkorrelige Japonica volkoren kleefrijst die wordt gestoomd, tot een pasta wordt gestampt, in blokken wordt gevormd en wordt gedroogd. De beste mochi heeft een perfecte balans tussen viscositeit en elasticiteit, maar dit vereist uitzonderlijke vaardigheden omdat het bijzonder moeilijk is om dit te perfectioneren bij het gebruik van volkoren rijst. Deze verpakking bevat ca 6 stukjes mochi.
Productdata
Ingrediënten
100% Zoete Volkoren Rijst*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Kan sporen bevatten van soja. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Na opening in de koelkast bewaren.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Zoete Volkoren Rijst [Niet-EU].
Gemaakt in Japan.
Verpakking
9 g plastic | 1 g papier
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 986 kJ / 233 kCal |
Vetten | 2,1 gram |
waarvan verzadigd | 0,5 gram |
waarvan onverzadigd | 1,6 gram |
Koolhydraten | 48 gram |
waarvan suikers | 0,8 gram |
Eiwitten | 4,4 gram |
Zout | 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Mochi bereiden

Mochi is bijzonder veelzijdig, gemakkelijk te bereiden en wordt meestal geserveerd als hoofdingrediënt van een maaltijd. Het kan in de oven gebakken, gegrild, gebakken, gefrituurd of zelfs gekookt worden. Om in de oven te bakken, snijd je mochi in vierkantjes van 1,5 cm en bak je ze 8-10 minuten in een voorverwarmde oven. Ze zullen opzwellen en als ze gaar zijn, zijn ze bruin en knapperig aan de buitenkant en kauwbaar aan de binnenkant. Als ze te lang worden gebakken, barst het oppervlak en sijpelt het zachte deel naar buiten. Let dus goed op tijdens het koken! Serveer met dipsausjes of vullingen naar keuze zoals
tamari en
ahornsiroop voor een heerlijk zoet tussendoortje. Ook lekker gewikkeld in
geroosterde nori met een
tamari & gember dip of in hapklare stukjes gesneden en toegevoegd aan soepen of stoofschotels vlak voor het opdienen als knapperige croutons. Voor de ultieme snelle en makkelijke snack bak je een paar stukjes mochi en rol je de hete rechthoekjes in geroosterde nori besmeerd met geraspte gember,
tamari en
wasabi... Hemels!

De visie van Clearspring
De traditie rond mochi
In Japan wordt mochi traditioneel gemaakt van volkoren rijst in een arbeidsintensieve ceremonie die "mochitsuki" wordt genoemd. Hoewel mochi nu het hele jaar door wordt gegeten, is het een traditioneel gerecht dat speciaal wordt bereid en gegeten tijdens nieuwjaarsvieringen in Japan. Nadat de gepolijste kleverige rijst een nacht is geweekt en gestoomd, wordt hij met houten hamers (kine) in een traditionele vijzel (usu) gestampt. Twee mensen wisselen het werk af, de een stampt en de ander draait en bevochtigt de mochi. Ze moeten een vast ritme aanhouden om te voorkomen dat ze elkaar verwonden met de zware hamers. De kleverige massa wordt dan in blokjes gevormd en gedroogd. Een stukje mochi ter grootte van een luciferdoosje heeft dezelfde calorische waarde als een kommetje rijst. Daarom is het populair bij Japanse boeren die vaak mochi eten op koude winterdagen om hun uithoudingsvermogen te vergroten, terwijl samoerai mochi meenamen naar het slagveld omdat het compact is, eenvoudig te bereiden is en een geweldige bron van energie is.
Keurmerken

EU Biologisch
JP-BIO-034 | Niet-EU-Landbouw

Soil Association Organic
Gaat verder dan biologisch
Meer weten