Demeter biologische polenta maïsgries.
Polenta griesZorgvuldig vermalen maïs
Uit biodynamische landbouwIn harmonie met de natuur
Gebruik voor polentaEn zoete gerechten
Geproduceerd in OostenrijkVan Europese maïs
Demeter biologische polenta maïsgries
Klassieker uit de Italiaanse keuken! Gemaakt door het zorgvuldig vermalen van Europese biodynamische maïs. Te gebruiken voor polenta en allerlei zoete gerechten.
Glutenvrij | Zonder toevoegingen
Productdata
Ingrediënten
100% Maïsgries**.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergie informatie
Kan lupine en soja bevatten. Glutenvrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Alnatura GmbH
Mahatma Gandhi Straße 7
Darmstadt, Duitsland
Herkomst
Maïsgries [Europese Unie]. Geproduceerd in Oostenrijk.
Verpakking
Papier [5 g] en plastic [2 g].
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1416 kJ / 334 kCal |
Vetten | 0,8 gram |
waarvan verzadigd | 0,2 gram |
waarvan onverzadigd | 0,6 gram |
Koolhydraten | 74 gram |
waarvan suikers | 1,5 gram |
Vezels | 3 gram |
Eiwitten | 7,7 gram |
Zout | < 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Landbouw in harmonie met de natuur
Biodynamische landbouw is een landbouwbenadering die zich richt op het creëren van een evenwichtig ecosysteem op de boerderij. Een levende bodem is voor duurzame landbouw van het grootste belang, daarom gaan biodynamische boeren zuinig om met meststoffen en worden alleen natuurlijke meststoffen zoals koemest en compost gebruikt. Er worden vele gewassen geteeld met een hoge vruchtwisseling, vanzelfsprekend zonder synthetische bestrijdingsmiddelen. De bodem krijgt voldoende rust om te herstellen aansluitend op het ritme van de natuur. Er wordt volop gewerkt aan biodiversiteit. Boeren creëren een levend en afwisselend landschap door bijvoorbeeld bloemen en kruiden langs de akkers te planten. Dieren worden gehouden naar hun aard. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat dieren meer ruimte krijgen en koeien niet worden ontdaan van hun hoorns. Het uiteindelijke doel van biodynamische landbouw is om gezonde, voedzame en smaakvolle voeding te produceren in harmonie met de natuur.
Gezamenlijk grond verbeteren
Samen met de Duitse Natuur- en Biodiversiteitsbeschermingsunie (NABU) is Alnatura sinds 2015 betrokken bij het project "Gezamenlijk grond verbeteren" om biologische landbouw in Duitsland te bevorderen. Dit project ondersteunt conventionele boeren financieel en organisatorisch in de omschakeling naar biologisch. Tot nu toe zijn hiermee meer dan 80 boeren geholpen.
Basisrecept voor polenta
Tip! Verfijn naar smaak met geraspte Parmezaanse kaas, verse kruiden of specerijen.
Ingrediënten
1 l Water | 1 theelepel
Zeezout | 20 g Boter | 250 g Alnatura Polenta Maïsgries
Bereiding
1. Breng het water, het zeezout en de boter aan de kook. | 2. Roer met een garde de polenta erdoor en laat 10 minuten op lage temperatuur af en toe roerend zachtjes koken. | 3. Eet zo warm of verdeel over een bord, laat afkoelen en snijd in ruiten.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-001 | EU-Landbouw
Demeter
Biodynamische teelt
Meer weten