Biologische Fairtrade ristretto koffiecups.
KoffiecupsThuis composteerbare cups voor Nespresso® machines
100% ArabicaIn het wild verzameld
Extra dark roastLangzaam geroosterd
Uit KaffaIn het zuiden van Ethiopië
Biologische Fairtrade ristretto koffiecups
Thuis composteerbare ristretto koffiecups voor Nespresso® machines gevuld met wilde biologische Fairtrade Arabica koffiebonen. Zonder plantage, puur natuur en met een ongelooflijk aroma. Deze koffiebonen zijn in het wild verzameld in het bergregenwoud van Kaffa, Ethiopië en worden langzaam geroosterd. Zeer intensieve geconcentreerde espresso met een vruchtige donkere grondtoon en donkere chocolade tonen.
Deze verpakking bevat 100 thuis composteerbare cups met elk 5,5 gram gemalen koffiebonen.
© Original Food
Koffie ID
Soort
Wilde Arabica
Herkomst
Kaffa, Ethiopië
Roast
Extra dark
Intensiteit
9/10
Kopgrootte
25 ml
Doorlooptijd
10 seconden
Productdata
Ingrediënten
100% Arabica Koffieboon*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Original Food GmbH
Kartäuserstraße 61
Freiburg im Breisgau, Duitsland
Herkomst
Arabica Koffieboon [Kaffa, Ethiopië].
Geproduceerd in Polen.
Verpakking
240 g bioplastic | 105 g papier
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Thuis composteerbare cups
De cups bieden optimale aromabescherming en een hoge zuurstofbarrière. Voor zo duurzaam mogelijk praktisch genot zijn de cups volledig biogebaseerd en composteerbaar in je eigen tuin. De composteerbaarheid is geverifieerd door de onafhankelijke certificeringsinstantie TÜV Austria. Het OK Home-certificaat van TÜV bevestigt dat de cups binnen 26 weken bij omgevingstemperatuur in thuiscompost worden afgebroken tot water en CO2, waarbij de waardevolle voedingsstoffen van de koffie aan de compost worden toegevoegd. Vrij van aluminium, genetische modificatie, PLA en BPA. De cups zijn zo gemaakt dat deze zonder problemen functioneren in Nespresso® machines. Hoewel de cups via het GFT-afval prima composteerbaar zijn, moeten ze volgens de huidige richtlijnen nog steeds bij het restafval.
In het wild verzameld
Deze biologische koffiebonen zijn in het wild verzameld in de regio Kaffa in Zuidwest-Ethiopië. Hier groeien de Arabica koffiebonen in het bergregenwoud. De boeren beschermen het bergregenwoud en plukken de koffiekersen. Voor de beste kwaliteit worden uitsluitend rode rijpe koffiekersen geplukt. Deze koffiekersen worden 3 tot 6 weken in de zon gedroogd en regelmatig gerold, dit zorgt voor gelijkmatige droging en een goede beluchting. Hierna wordt de koffiekers mechanisch ontpit en wordt het vruchtvlees van de groene koffieboon gehaald. Via havenstad Djibouti bereikt de koffie Europa. Hier wordt de koffie in kleine hoeveelheden bij lage temperatuur langzaam geroosterd.
© Original Food
Een goed inkomen voor de kleinschalige boer
© Original Food
Voor 2003 waren de wilde koffiebonen alleen bekend voor boeren in het bergregenwoud in Kaffa, de boeren plukten de koffiebonen voor eigen consumptie. Doordat Original Food deze wilde koffie op de markt heeft gebracht krijgen deze boeren een goed inkomen. Original Food betaalt vanaf het begin een zeer goede prijs voor de koffiebonen en ondersteunt de boeren. Anno 2019 wordt er jaarlijk circa 360 ton wilde koffie geëxporteerd welke afkomstig is van meer dan 15.000 boeren verenigd in 49 coöperaties.
© Original Food
Waar de wilde koffie groeit
Keurmerken
EU Biologisch
PL-EKO-06 | Ethiopische Landbouw
Naturland Fair
Hogere bio-standaard en eerlijke handel
Fairtrade
100% uit gecertificeerd eerlijke handel
Meer weten