Biologische kuzu.
Biologische kuzu, een hoogwaardig zetmeel bindmiddel wat al meer dan 2.000 jaar wordt gebruikt in de Japanse keuken. Kuzu geeft een bijzonder aangename zachte textuur, mooie glans en is neutraal van smaak. Deze kuzu is gemaakt van in het wild verzamelde biologische kuzu wortel. Deze snelgroeiende plant groeit in het zuiden van Kyushu op vulkanische grond, dit zorgt voor een buitengewoon krachtige plant. De Japanse producent maakt al 5 generatie lang kuzu en volgt een 45 dagen proces van wassen, rusten, filteren en drogen. Zonder toevoegingen.
Gebruik voor het verdikken van desserts, sauzen, soepen, stoofpotten en taartvullingen. Druk de brokjes kuzu plat, los op in een klein beetje koud water en voeg toe aan de kokende vloeistof. Laat zachtjes roerend koken totdat de vloeistof is verdikt. Gebruik 1 theelepel kuzu per 250 ml vloeistof.
Ingrediënten
100% Kuzu*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Kuzu [Zuid-Kyushu, Japan].
Geproduceerd in Japan.
Verpakking
25 g papier | 3g PP/PE plastic
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1500 kJ / 353 kCal |
Vetten | 0 gram |
waarvan verzadigd | 0 gram |
waarvan onverzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 88 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 0 gram |
Zout | 0,13 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 ml toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score