Biologische gepelde fonio uit West-Afrika. Uniek glutenvrij "graan" met een milde nootachtige smaak.
milde nootachtige smaakglutenvrij "graan"
snel te bereidenbinnen 3 minuten
7,8 g eiwittenper 100 gram
uit West-Afrikatraditioneel gewas
Biologische gepelde fonio
Biologische gepelde fonio uit West-Afrika. Een uniek glutenvrij "graan" met een milde nootachtige smaak wat te zien is als kruising tussen couscous en quinoa. Fonio is een traditioneel West-Afrikaans gewas wat kan groeien op droge en niet zo vruchtbare grond. Dit "graan" wordt waarschijnlijk al meer dan 5.000 jaar geteeld en is sinds kort goedgekeurd voor consumptie in de Europese Unie. Gepelde fonio is makkelijk binnen circa 3 minuten te bereiden.
Te gebruiken als couscous, quinoa en rijst. Ook lekker voor pap en salades.
Bereiding
Stap 1
Doe 50 gram fonio en een beetje olie in een pan. Bak voor 2 minuten
Stap 2
Voeg 100 ml heet water toe. Kook en roer voor max 1 minuut tot het water is geabsorbeerd
Stap 3
Schep het op een bord of in kom. Roer rustig door met een vork, voeg eventueel wat olijfolie en zout toe en geniet!
Recepten
Productdata
Ingrediënten
100% Gepelde Fonio*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Geen. Glutenvrij.
Vrij van
Zonder toevoegingen. Veganistisch.
Leverancier
Metsit Ingredients B.V.
Alkmaarseweg 12
Middenmeer, Nederland
Herkomst
Afkomstig uit West-Afrika.
Verpakking
Verpakt in een plastic zak in een kartonnen verpakking.
Voedingswaarden
per 100 gram ongekookte fonio
Energie | 1425 kJ / 341 kCal |
Vetten | 2,2 gram |
- waarvan verzadigd | 0,8 gram |
- waarvan onverzadigd | 1,4 gram |
Koolhydraten | 87,8 gram |
- waarvan suikers | 0,5 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,5 gram |
Vezels | 1,4 gram |
Eiwitten | 7,8 gram |
Zout | 0,03 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,03 gram |
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischNL-BIO-01
Niet-EU-Landbouw
Vragen? Wij helpen je graag!