
Intensieve verfijnde citrussmaak

Met de hand verzameld in het bergregenwoud

Heerlijk voor vis, licht vlees, salades en meer

Uit Nepal
Biologische timut peper
Een zeldzame variëteit van de Szechuan peper. De peper wordt met de hand verzameld in de bergregenwouden van Nepal. Deze peper heeft een intensieve verfijnde citrussmaak met noten van grapefruit. Als je er rechtstreeks op kauwt, begint je tong eerst te kriebelen, waarna een licht verdoofd gevoel optreedt. Dit komt door de amiden in de zaadhuid. Voor de plant is het een verdedigingsstrategie om haar zaden te beschermen, maar voor de fijnproever biedt dit een bijzondere smaakervaring.
Heerlijk voor vis, licht vlees, salades en meer. Combineert bijzonder goed met tomatenvlokken en
rozemarijn. Maal de peper telkens vers.
Productdata
Ingrediënten
100% Timut Peper***.
***Uit biologische wildverzameling.
Allergie informatie
Kan mosterd bevatten.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Herkomst
Timut peper [Bergregenwouden van Nepal]. Verpakt in Duitsland.
Verpakking
Blik [59 g] en papier [1 g].
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
De herkomst van de timut peper
De timut peper wordt doormiddel van uitdagend handwerk in augustus geplukt in de bergregenwouden van Nepal. Deze wildverzameling is biologisch gecertificeerd. Spicebar heeft in Nepal een initiatief opgezet om de wildgroeiende specerijen op zorgvuldige en duurzame wijze te verzamelen en lokale bewoners de kans te bieden om deze specerijenschatten te exporteren. Onderdeel daarvan is een drooghuis om de specerijen goed te drogen. Daarbij worden met dit initiatief kleinschalige boeren geholpen. Spicebar betaalt o.a. vaste inkoopprijzen voor de hele oogst en helpt boeren met de biologische certificering.
Het leven is te kort voor slechte kruiden
Om deze reden reizen wij rond de wereld op zoek naar de beste kruiden, specerijen en zouten. Op het historische "Borsiggelände" in Berlin Tegel hebben we een moderne ambachtelijke kruidenfabriek opgezet. Hier worden onder de hoogste standaarden kruidenmixen geproduceerd. Voor de optimale smaak van de kruidenmixen is het belangrijk dat alle ingrediënten op de juiste wijze worden vermalen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld een messcherpe schijfmolen die de specerijen eerder snijdt dan maalt en een traditionele steenmolen zoals bekend van de meelproductie. Grote industriemachines gebruiken we niet. Door deze excellente verwerking kunnen we de beste kwaliteit kruidenproducten bieden.
Ideeën voor in de keuken
Vis
De citrusachtige frisse smaak combineert goed met de ziltigheid van vis.
Salades
Voor een frisse kick in salades met tomaat.
Licht vlees
Geeft licht vlees zoals kip een frisse licht scherpe noot.
Dal bhat
Ter verfijning van een traditioneel Nepalees gerecht. Een linzenstoofpot geserveerd met rijst.
Chutneys
Timut peper wordt in Nepal gebruikt ter verfijning van chutneys. Bijvoorbeeld de "timbur ko chutney" van geroosterde tomaat, groene chili, knoflook, koriander en timut peper.
Keurmerken

EU Biologisch
DE-ÖKO-003 | Niet-EU-Landbouw
Meer weten