Biologische Indiase kokos curry kookbox.
maak makkelijk een heerlijke Indiase curryalleen nog verse ingrediënten toevoegen
binnen 30 minuten klaarsnel te bereiden
box met kokosmelk, rijsten kruidenmix
zelf te zoutenzonder toegevoegd zout
Biologische Indiase kokos curry kookbox
Met deze biologische kookbox kook je zelf makkelijk binnen 30 minuten een heerlijke Indiase kokos curry. In India heeft elke familie een traditioneel curry recept, welke van generatie op generatie wordt doorgegeven. Op onze reizen hebben we verschillende familiegerechten leren kennen en geprobeerd. Met deze kennis hebben we lange tijd geëxperimenteerd en onze eigen kruidencreatie gemaakt. De basis van onze Indiase curry bestaat uit aangebakken en gepureerde ui. Opgegoten met exotische kokosmelk en de verfijnde kokos curry kruidenmix zorgt dit gerecht voor een kleine culinaire reis. Zonder gistextract en toegevoegd zout.
Deze box is genoeg voor 3-4 personen.
De inhoud
400 ml
Kokosmelk Bio
Biologische kokosmelk uit Sri Lanka. Een pure kokosmelk van alleen maar 70% kokos en water.
200 g
Basmati Rijst Bio
Biologische witte basmati rijst, een zeer smaakvolle rijst uit de Pakistaanse Himalaya.
15 g
Kokos Curry Kruidenmix
Biologische kokos curry kruidenmix, een verfijnde milde curry met kokosbloesemsuiker.
Zo maak je de kokos curry
Zelf toevoegen
400 g Kippenborstfilet | 4 eetlepels
Bakolie | 5 Middelgrote Uien | 2 Rode Paprika’s | Zout
Ook veganistisch te maken door de kip door 400 g zoete aardappelblokjes of 400 g jackfruit te vervangen.
Stap 1
Schil de uien, hak fijn en doe met 2 eetlepels olie in de pan. Bak aan op middelhoge temperatuur totdat de ui goed glazig is (ca. 3-5 minuten).
Stap 2
Was ondertussen de rijst. Doe voor 1 deel rijst 2 delen water in de pan samen met 1 theelepel zout. Laat de rijst koken en roer af en toe. Wanneer de rijst al het water heeft opgenomen (ca. 20 minuten) is de rijst klaar.
Stap 3
Snijd de kip en de paprika in dunne strips.
Stap 4
Vermaal de aangebaken ui met een staafmixer tot een fijne romige massa. Voeg gedurende het pureren de kokosmelk en de kokos curry kruidenmix toe.
Stap 5
Doe 2 eetlepels olie in de pan en laat de paprika en kip daarin ca. 5 minuten bakken. Voeg hierna de gepureerde ui toe en laat ca. 10-12 minuten koken op middelhoge temperatuur. Zout naar smaak (ca. 1 theelepel).
Stap 6
Serveer de gekookte rijst simpelweg met de curry in een kom.
Productdata
Ingrediënten
Kokosmelk (Kokos* (70%) en Water), Basmati Rijst* en Kokos Curry Kruidenmix (Kokosvlokken* (37%), Kokosbloesemsuiker* (19,8%), Kurkuma*, Korianderzaad*, Komijn*, Kardemom*, Fenegriekzaad*, Kruidnagel* en Cayennepeper*).
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van mosterd. Glutenvrij.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van kokosbloesemsuiker. Zonder toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Herkomst
De kokosmelk is afkomstig uit Sri Lanka, de basmati rijst is afkomstig uit de Pakistaanse Himalaya en de kruidenmix is geproduceerd in Berlijn, Duitsland.
Verpakking
67 g papier | 50 g metaal | 1 g plastic
De zakjes en het blik mogen in de plastic bak. De omdoos mag in de papierbak.
Voedingswaarden
per 100 gram bereid volgens het recept
Energie | 906 kJ / 216 kCal |
Vetten | 10,3 gram |
- waarvan verzadigd | 7,3 gram |
- waarvan onverzadigd | 3 gram |
Koolhydraten | 26,6 gram |
- waarvan suikers | 7,3 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Eiwitten | 11,7 gram |
Zout | 0,9 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Nutri-Score

Berekend met de minimaal te verwachten hoeveelheid vezels (1 gram). Dit product heeft een C-score vanwege de relatief hoge hoeveelheid verzadigd vet uit voornamelijk de kokosmelk.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-003 | EU-/Niet-EU-Landbouw