Biologische fusilli bolognese kookbox.
maak makkelijk een heerlijke fusilli bolognesealleen nog verse ingrediënten toevoegen
binnen 20 minuten klaarsnel te bereiden
box met fusilli, tomatenpureeen kruidenmix
zonder toegevoegde suikersen gistextract
Biologische fusilli bolognese kookbox
Met deze biologische kookbox kook je zelf makkelijk binnen 20 minuten een heerlijke fusilli bolognese. Een perfecte bolognesesaus koken is in de basis zeer makkelijk, wanneer men de juiste ingrediënten heeft. Hiervoor zijn we op zoek gegaan naar authentieke biologische ingrediënten. De basis is een vruchtige tomatenpuree welke in samenspel met de bolognese kruidenmix en de vruchtige noten van sinaasappel een fantastisch aroma geeft. Top de bolognese met vers geraspte Parmezaanse kaas. Zonder toegevoegde suikers en gistextract.
Deze box is genoeg voor 3-4 personen.
De inhoud
200 g
Tarwe Fusilli Bio
Biologische fusilli op traditionele wijze geproduceerd in Italië. Door de gries door bronzen matrijzen te drukken wordt de oppervlakte bijzonder rauw waardoor de pasta de saus beter opneemt.
70 g
Tomatenpuree Bio
Biologische dubbel geconcentreerde tomatenpuree gemaakt van zongerijpte Italiaanse tomaten.
12 g
Bolognese Kruidenmix
Biologische bolognese kruidenmix, een verfijnde mix met kruiden zoals oregano en basilicum afgerond met tomaat en paddestoel.
Zo maak je de fusilli bolognese
Zelf toevoegen
300 g Rundergehakt | 100 g Parmezaanse Kaas | 150 ml Water | 4 eetlepels
Bakolie | 1 Sinaasappel | Verse Basilicum | Zout
Ook veganistisch te maken door het rundergehakt door sojagehakt te vervangen. Overgiet 200 g sojagehakt met 400 ml kokend water en laat 10 minuten wellen. Giet af, spoel na met vers water en verwerk zoals het rundergehakt.
Stap 1
Doe het gehakt samen met 4 eetlepels olie in een pan en laat 5 minuten bij middelhoge temperatuur bakken.
Stap 2
Doe 2 liter water in een pan en laat koken. Verroer 2 theelepels zout en voeg de pasta toe. Na 9-11 minuten koken is de pasta al dente. Giet de pasta af.
Stap 3
Schil ondertussen de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in zeer kleine stukjes. Vang het sap op. Doe de tomatenpuree met de bolognese kruidenmix bij het gehakt en vermeng. Laat het gehakt 5 minuten bakken tot er een lichte korst ontstaat. Let op dat het gehakt niet aanbrand.
Stap 4
Voeg het sinaasappelsap en het water toe en verroer totdat de korst op de bodem oplost. Voeg hierna de sinaasappelstukken toe. Laat de saus ca. 10 minuten sudderen en zout naar smaak (ca. 1 theelepel).
Stap 5
Verroer kort voor het serveren met 50 g Parmezaanse kaas.
Stap 6
Serveer de pasta samen met de saus in diepe borden en bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en wat verse basilicum.
Productdata
Ingrediënten
Fusilli (Tarwegries* en Water), Dubbel Geconcentreerde Tomatenpuree* en Bolognese Kruidenmix (Tomaat* (24%), Kalahari Woestijnzout, Zoet Paprikapoeder*, Oregano* (10%), Knoflook*, Ui*, Salie* (4%), Paddestoel* (4%), Basilicum* (4%) en Zwarte Peper).
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat gluten. Bevat mogelijk sporen van mosterd en soja.
Vrij van
Bevat toegevoegd zout in de vorm van Kalahari woestijnzout. Zonder toegevoegde suikers. Veganistisch.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Herkomst
De fusilli is afkomstig uit Italië, de tomatenpuree is afkomstig uit Italië en de kruidenmix is geproduceerd in Berlijn, Duitsland.
Verpakking
36 g papier | 18 g metaal | 7 g plastic
De zakjes en het blik mogen in de plastic bak. De omdoos mag in de papierbak.
Voedingswaarden
per 100 gram bereid volgens het recept
Energie | 727 kJ / 172 kCal |
Vetten | 11,7 gram |
- waarvan verzadigd | 4,7 gram |
- waarvan onverzadigd | 7 gram |
Koolhydraten | 22 gram |
- waarvan suikers | 2,5 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 2,5 gram |
Eiwitten | 14,7 gram |
Zout | 1,1 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Nutri-Score

Berekend met de minimaal te verwachten hoeveelheid vezels (1 gram). Dit product heeft een C-score vanwege de relatief lage hoeveelheid groente.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-003 | EU-/Niet-EU-Landbouw