Biologisch vanillepoeder uit Madagascar. Volle aromatische smaak.
volle aromatische smaaklicht zoet
voor cake, koek, ijs,pudding en smoothies
verpakt in bio-afbreekbaar plasticcomposteerbaar
zonder toevoegingen100% vanille
glutenvrijzonder sporen van gluten
uit Madagascarverpakt in Oostenrijk
Biologisch vanillepoeder
Biologisch vanillepoeder uit Madagascar. Dit vanillepoeder heeft een volle licht zoete aromatische smaak. Vanille wordt gemaakt door het laten fermenteren van de vrucht van de vanille orchidee. Hierna wordt het vanillemerg uit de vanillestokjes geschraapt, dit is het vanillepoeder.
De hoge prijs van vanille
Het Oost-Afrikaanse Madagascar is de belangrijkste leverancier van hoogwaardige vanille. Door noodweer op Madagascar zijn vele teeltgebieden verloren gegaan. Goede kwaliteit vanille was al lang schaars, maar sinds enkele jaren is goede vanille nog veel schaarser en dus aanzienlijk duurder geworden. Omdat wij je alleen top kwaliteit willen bieden zal de vanille niet altijd leverbaar zijn.
Vanillepoeder gebruiken
1/2 theelepel vanillepoeder vervangt de inhoud van 1 vanillestokje.
Baksels
Onmisbaar als smaakmaker in baksels zoals cake, koek en taart.
Desserts
Zonder vanille geen overheerlijke desserts zoals ijs, melkrijst en pudding.
Dranken
Lekker voor in dranken zoals smoothies en thee.
Kruidige gerechten
Lekker voor een milde touch aan kruidige gerechten zoals bogengerechten en curry.
Productdata
Ingrediënten
100% Vanille*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Geen. Glutenvrij.
Vrij van
Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers) en toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Sonnentor GmbH
Sprögnitz 10
Sprögnitz, Oostenrijk
Herkomst
Geteeld in Madagascar. Verpakt in Oostenrijk.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1332 kJ / 318 kCal |
Vetten | 3,2 gram |
waarvan verzadigd | 0,9 gram |
waarvan onverzadigd | 2,3 gram |
Koolhydraten | 56 gram |
waarvan suikers | 55,4 gram |
waarvan van nature aanwezig | 55,4 gram |
Eiwitten | 3,9 gram |
Zout | 0,07 gram |
waarvan van nature aanwezig | 0,07 gram |
Nutri-Score

Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Wat is de Nutri-Score?
Keurmerken

EU Bio
Met dit keurmerk voldoet een product aan de regels voor biologische landbouw van de Europese Unie. Dit betekent o.a. dat een product voor minimaal 95% bestaat uit biologische ingrediënten, dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat er geen kunstmest is gebruikt.
Verpakking
Doosje met een zakje van bio-afbreekbaar cellulose plastic.
Over Sonnentor
De geschiedenis van Sonnentor
Het verhaal van Sonnentor begon in 1988. Rond deze tijd had de Oostenrijkse regio Waldviertel weinig werkgelegenheid. Johannes Gutman kwam op het vooruitstrevende idee om de biologische kruiden en specerijen van zijn vaderland Oostenrijk te gaan vermarkten. Al vanaf het begin was het belangrijkste doel niet winst maken, maar bijdragen aan het algemeen belang. Sonnentor is volledig zelfstandig en heeft dus geen aandeelhouders.
Directe handel
Sonnentor koopt direct in bij boeren wereldwijd. Hierdoor is er geen tussenhandel, wordt speculatie voorkomen en kan Sonnentor er zeker van zijn dat de boer een eerlijke prijs krijgt. Sonnentor geeft boeren zekerheid door lange termijn samenwerkingen. Door de directe handel is het bekend waar de kruiden en specerijen vandaan komen: goudsbloem van familie Schmidt uit Oostenrijk, appelmunt van familie Cordes uit Noord-Duitsland en peper van familie Ayo uit Tanzania.
Duurzaamheid
Duurzaamheid is zeer belangrijk voor Sonnentor. Sonnentor compenseert alle CO2 uitstoot van de productie. Producten worden zoveel mogelijk verpakt in bio-afbreekbaar plastic van cellulose, dit heeft al meer dan 250 ton aan plastic afval bespaart. Ook aan de theezakjes wordt gedacht, deze zijn gemaakt van ongebleekt papier. Daarbij is Sonnentor sinds 2020 gestopt met folie om de doosjes thee.
Kwaliteit
Sonnentor wil je verrassen met een variëteit aan kruidenproducten en innovaties. Kwaliteit is zeer belangrijk: kruiden worden langzaam en niet boven de 40°C gedroogd en de planten worden op het perfecte moment geoogst. De kruiden worden met de hand verpakt. Pesticiden en commerciële meststoffen zul je niet vinden op de velden van de Sonnentor boeren. Alle grondstoffen worden in het laboratorium onderzocht op meer dan 500 residuen.