• Reishunger Rijstkoker
Krachtige Reishunger rijstkoker voor perfect bereide rijst, deze rijstkoker kookt de rijst gelijkmatig en laat de rijst niet aanbranden. De Reishunger rijstkoker werkt simpel: was de rijst, doe de rijst in de binnenbak met water en zet de knop om. Binnen circa 20 minuten heb je 400 g perfect gekookte geschilde rijst en binnen circa 30 minuten heb je 400 g perfect gekookte volkoren rijst. Hierna houdt de rijstkoker de rijst automatisch warm zodat als het bereiden van andere ingrediënten langer duurt je alsnog warme rijst hebt. Je kunt rijst 8 uur lang warm houden, als je de rijst langer warm houdt gaat dit ten koste van de kwaliteit. Je kunt met deze rijstkoker maximaal 600 gram rijst per keer bereiden, ook kleine porties worden goed gekookt in deze rijstkoker. Deze rijstkoker wordt geleverd met een maatbeker, rijstlepel en een stoombak om groente in te stomen.

Rijst
Deze rijstkoker is geschikt voor geschilde en volkoren rijst. Deze rijstkoker is alleen niet geschikt voor paella rijst en risottorijst, deze rijstsoorten moeten op een andere manier bereidt worden. De Reishunger rijstkoker is perfect voor het goed bereiden van de vele soorten rijst van Reishunger. Reishunger biedt je een grote variëteit aan rijstsoorten van top kwaliteit.

Overzicht
Functies
 Rijst koken (maximaal 600 g per keer)
 Rijst 8 uur warm houden
 Groente stomen met behulp van de bijgeleverde stoombak

Rijstkoker
 Gemaakt van BPA-vrij plastic
 Hoogwaardige aluminium binnenbak met anti aanbaklaag
 Met veiligheidssluiting
 500W / 220 V
 Doorsnede: 24,5 cm / Hoogte: 25 cm
 Gewicht: 1,8 kg   
 Inhoud: 1,2 liter
 Met maatbeker, rijstlepel en stoombakHandleiding
Laat voor gebruik de rijstkoker eerst 20 minuten koken met 0,5 liter water.

Het koken van de rijst
  1. Gebruik de bijgeleverde maatbeker om de gewenste hoeveelheid rijst af te meten. Kook per keer niet meer dan 6 maatbekers rijst (600 g). Per persoon heb je ongeveer 100 gram rijst nodig. Was de rijst 2 keer voor het koken.
  2. Doe de gewassen rijst in de binnenpan van de rijstkoker en voeg de juiste hoeveelheid water toe (staat op de verpakking).
  3. Controleer of de binnenpan stevig in de rijstkoker zit en of er geen water buiten de binnenpan is. Sluit de deksel en doe de stekker in het stopcontact.
  4. De rijstkoker bevindt zich nu in de warmhoudmodus. Druk om het koken te starten de grote knop naar beneden. Zolang het licht “COOK” brandt is de rijst aan het koken.
  5. Wanneer de rijst klaar is (wanneer het water is verdampt) gaat het “COOK” licht uit en het “WARM” licht aan. Voor het beste resultaat open je de rijstkoker gelijk als het “COOK” licht uitgaat en roer je de rijst goed door.
  6. Wil je de rijst nog warm houden? Dan kun je de deksel weer sluiten. Laat de rijstkoker de rijst niet meer dan 8 uur warm houden omdat dit ten koste gaat van de kwaliteit.
  7. De rijstkoker zet je uit door de stekker uit het stopcontact te halen.

De rijstkoker kan gebruikt worden voor alle soorten rijst; geschilde rijst en volkoren rijst. Uitzonderingen zijn melkrijst, paella rijst en risottorijst; deze moeten anders bereid worden.

Stoombak
Tijdens het rijst koken kun je ook groente stomen door de stoombak boven de rijst erin te zetten en hier groente in te doen. Zonder rijst stomen kan ook, doe dan 0,5 liter water in de rijstkoker.

Reinigen
Maak de rijstkoker schoon na elk gebruik. Zet de rijstkoker eerst uit en laat de rijstkoker afkoelen. De losse delen kun je met de hand afwassen. De rijstkoker kun je schoonmaken met een vochtige doek. De losse delen en de rijstkoker zijn niet geschikt voor in de vaatwasser.

Verpakking
Beschermende doos.

Reishunger Rijstkoker

Krachtige rijstkoker voor perfect gekookte rijst
 Houdt rijst 8 uur warm
 Kookt rijst gelijkmatig en laat rijst niet aanbranden
 Met maatbeker, rijstlepel en stoombak
Vanaf donderdag 18 oktober weer leverbaar

  • 39,95
  • Ex. BTW: 33,02 (RF0881)

Tijdelijk uitverkocht

De waardering van realflavors.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.© 2018 CreaNext