Recept: Glutenvrije Boekweit Scones

Organic Happiness 05-04-2020
Recept: Glutenvrije Boekweit Scones
Recept voor glutenvrije boekweit scones.

Ingrediënten

  • 115 g Boekweitmeel Volkoren
    Bauckhof
  • 5 g Natriumbicarbonaat
    Vitavegan
  • 15 g Erythritol Poeder
    Biosusse
  • 20 g Roomboter
  • 55 ml Karnemelk
  • 1 Ei

Bereiding

  1. Snijd de koude boter in kleine stukjes en doe samen met het boekweitmeel en de natriumbicarbonaat in een mengkom.

  2. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel waardoor het een beetje kruimelig wordt. Roer vervolgens de erythritol er doorheen en voeg tot slot het ei en de melk toe. Roer met een vork tot een klonterig mengsel.

  3. Je kunt het deeg nu kneden tot een soepel deeg. Als je wilt kun je het uitrollen tot een lap van ongeveer 3 cm dik. Steek rondjes uit van ongeveer 5 cm in doorsnee. Zelf heb ik hoopjes deeg van de deegbal afgehaald en daarmee de scones gevormd. 

  4. Leg ze op een bakpapiertje op een bakplaat en bak in ongeveer 12 minuten op 200 °C mooi bruin en gaar.

  5. Laat de scones even afkoelen en snijd ze vervolgens voorzichtig open. Ik heb de scones met frambozenjam besmeerd, maar je kunt ook voor andere jam gaan.



Dit recept is geschreven door Michelle van Organic Happiness

Organic Happiness is een platform waar je kunt genieten van gezonde, natuurlijke en biologische inspiratie. Ik wil je heel graag laten zien dat gezond, biologisch en natuurlijk eten helemaal niet suf, saai of ‘geitenwollensokken’ is, maar juist super lekker!

Volg Organic Happiness: Website | Facebook | Instagram

Producten

Met deze producten van RealFlavors kun je Recept: Glutenvrije Boekweit Scones maken




© 2020 RealFlavors