Recept: Glutenvrije Vegan Muffins

Bauckhof 01-05-2022
Recept: Glutenvrije Vegan Muffins
Met dit recept uit de Bauckhof hofkeuken bak je lekkere glutenvrije vegan muffins. Voor dit recept gebruik je in plaats van boter en ei ontgeurde kokosolie en appelmoes.

Ingrediënten

80 g MorgenLand Kokosolie Ontgeurd | 150 g Bauckhof Zoete Baksels Meelmix | 1 zakje Agava Bakpoeder | 70 g Naturata Rietsuiker | 120 g Bauckhof Appelmoes | 1 eetlepel Water warm | 1 handje Blauwe Bessen vers

Bereiding

Stap 1
Smelt 80 g kokosolie in een pannetje.

Stap 2
Doe 150 g meelmix samen met de gesmolten kokosolie in de kom en voeg 1 zakje bakpoeder, 70 g suiker en 120 g appelmoes toe. Verroer tot een glad deeg.

Stap 3
Voeg hierna 1 eetlepel warm water toe en verroer goed.

Stap 4
Was 1 handje blauwe bessen en verroer met het deeg.

Stap 5
Verdeel het deeg gelijkmatig over 12 muffinvormpjes.

Stap 6
Bak circa 25 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.

Dit recept is ontwikkeld door Bauckhof

Bauckhof is de pionier op het gebied van granenproducten uit biologische-dynamische landbouw en biologische glutenvrije producten.

Producten

Deze producten worden gebruikt in dit recept

Tags: