Recept: Glutenvrije Haverbroodjes

Bauckhof 01-01-2020
Recept: Glutenvrije Haverbroodjes
Recept voor biologische glutenvrije haverbroodjes. Goed voor 12 haverbroodjes.

Ingrediënten

  • 1 zak Haverbrood Broodmix
    Bauckhof
  • 1 zakje Gist Excellent
    Biovegan
  • 1 zakje Bakpoeder Excellent
    Biovegan
  • 500 ml Water
    koud
  • beetje Olie
  • handje Sesamzaad
    Rapunzel


Bereiding

  1. Vermeng de broodmix goed met de gist en het bakpoeder.

  2. Verroer het koude water met het meel. Laat het deeg niet rijzen!

  3. Verdeel het deeg over de 12 vormpjes van een muffin bakblik.

  4. Bestrijk het deeg met water en olie en snijdt met een nat mes het deeg kruisvormig in. Bestrooi hierna met sesamzaad.

  5. Bak de broodjes 25 minuten op 225 °C in de oven.



Je kunt de haverbroodjes ook bestrooien met lijnzaad, maar houdt er rekening mee dat lijnzaad vaak sporen van gluten bevat.

Dit recept is geschreven door Bauckhof

Bauckhof is de pionier op het gebied van granenproducten uit biologische-dynamische landbouw en biologische glutenvrije producten.

Volg Bauckhof: Facebook | Instagram

Producten

Met deze producten van RealFlavors kun je Recept: Glutenvrije Haverbroodjes maken




© 2020 RealFlavors