Demeter biologische witte spelt vermicelli.
VermicelliVan speltmeel type 812
Van 100% speltGeteeld op biodynamische wijze
Gebruik voor vele soorten soepKook 2-4 minuten mee
Uit DuitslandSpelt uit Schwäbischen Alb, Zuid-Duitsland
Demeter biologische witte spelt vermicelli
Hoogwaardige pasta uit Zuid-Duitsland. Gemaakt van biodynamisch speltmeel uit Schwäbischen Alb, Zuid-Duitsland. Om het deeg te bereiden, wordt het meel voortdurend gemengd met drinkwater en gekneed tot de vereiste consistentie is bereikt om het deeg door de geschikte vormen te drukken. Het stapsgewijze droogproces zorgt ervoor dat het vocht niet te snel aan de pasta wordt onttrokken en dat er een aantrekkelijk oppervlak ontstaat. Afhankelijk van de vorm wordt het deeg gedroogd bij 70 °C tot 100 °C.
Gebruik voor vele soorten soep. Kook 2-4 minuten mee.
Productdata
Ingrediënten
100% Speltmeel Type 812**.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergie informatie
Bevat gluten (spelt). Spelt is een tarwesoort. Kan ei bevatten.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Naturata AG
Am alten Kraftwerk 6
Marbach, Duitsland
Herkomst
Speltmeel Type 812 [Schwäbischen Alb, Zuid-Duitsland]. Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
PP plastic [10 g].
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1528 kJ / 361 kCal |
Vetten | 1,9 gram |
waarvan verzadigd | 0,4 gram |
waarvan onverzadigd | 1,5 gram |
Koolhydraten | 69,4 gram |
waarvan suikers | 1,7 gram |
Eiwitten | 14,7 gram |
Zout | 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Spelt uit Schwäbischen Alb
Al meer dan 30 jaar is de biodynamische spelt voor onze pasta afkomstig van een Demeter producentenvereniging van ongeveer 25 boeren uit de Schwäbischen Alb in Zuid-Duitsland. Vroegtijdige afspraken over hoeveelheden, eerlijke prijzen en betrouwbare afnameverplichtingen garanderen de boeren een economische basis voor hun bedrijf. De benodigde hoeveelheden graan worden voor het zaaien afgesproken, zodat de vruchtwisseling hierop kan worden afgestemd. De optimale bodem- en weersomstandigheden maken de regio tot een ideale plek om spelt te verbouwen. Dit komt omdat het robuuste, winterharde graan bijzonder goed gedijt op de steenachtige, humusarme grond en bestand is tegen onkruid en schimmelaantasting. Traditionele speltsoorten, zoals Oberkulmer Rotkorn, worden gebruikt voor deze pasta. Het geeft de pasta zijn fijne nootachtige smaak. De fabriek waar de pasta wordt geproduceerd, bevindt zich op slechts een paar kilometer afstand. De korte transportroutes en de productie volgens strenge biodynamische criteria dragen bij aan de bescherming van natuurlijke hulpbronnen.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-006 | Duitse Landbouw
Demeter
Biodynamische teelt
Meer weten